Cestujeme po sveteLetecká doprava

Ryanair začal lietať z Košíc

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair uskutočnila v utorok 2. apríla svoj historicky prvý let z Košíc. V rámci letného letového poriadku začala trikrát týždenne prevádzkovať pravidelnú linku do Londýna (Southend).

Košice získali so spustením letného letového poriadku 2019 nového, už siedmeho prepravcu. Je ním svetová low cost jednotka z Írska, spoločnosť Ryanair. Tá začala z miestneho letiska prevádzkovať pravidelnú linku na letisko London Southend s cenami leteniek už od 12,99 €. Do Londýna bude z Košíc lietať trikrát týždenne (utorok, štvrtok, sobota) s lietadlom typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 pasažierov.

Zarezervujte si najlacnejšie letenky z Košíc do Londýna

Pre Košice je to určite dobrá správa, keďže Ryanair patrí k najväčším leteckým spoločnostiam nielen v Európe, ale aj vo svete. Už tento rok plánuje medzi metropolou východu a hlavným mestom Spojeného kráľovstva prepraviť 50 000 cestujúcich.

Veríme, že spustenie novej linky Košice – Londýn Southend je len začiatkom, a že najväčšia nízkonákladová spoločnosť Ryanair ohlási v budúcnosti aj ďalšie destinácie dostupné z Košíc,“ uviedol Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice.

Okrem Ryanairu lety z Košíc do Londýna už prevádzkuje maďarská low cost letecká spoločnosť Wizz Air. Celkovo z Košíc lieta sedem leteckých spoločností (Austrian Airlines, České Aerolínie, Eurowings, LOT Poľské aerolínie, Ryanair, Turkish Airlines, Wizzair).

Letisko Londýn Southend, jedno z najrýchlejšie rastúcich britských regionálnych letísk, sa nachádza na pobreží regiónu Essex. Priamo z terminálu letiska je k dispozícii perfektné vlakové spojenie (v špičke až 5-krát za hodinu), vďaka ktorému sa cestujúci prepravia do Londýna na stanicu Liverpool Street už za 53 minút.

Viac info: Prvé lietadlo spoločnosti Ryanair odletelo z Letiska Košice


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY