CestovanieTlačové správy

Pozvánka: Cestovateľský festival Kaleidoskop

Ak si čítate tieto riadky, zrejme máte záľubu v cestovaní. V tom prípade by vám určite nemala uniknúť informácia, že od 15. do  17. mája 2019 sa bude v bratislavskej Starej tržnici konať vskutku mimoriadna akcia – trojdňový cestovateľský festival Kaleidoskop. Čakajú na vás nezvyčajné cestovateľské zážitky a inšpiratívne príbehy, ktoré vás prenesú na všetky kontinenty sveta.

Cestovateľský festival Kaleidoskop, ktorý sa uskutoční v Starej tržnici od stredy 15. mája do piatka 17. mája 2019 (vždy od 14:00 do 21:00) prinesie do Bratislavy veľmi zaujímavých ľudí, ktorí sa našli v cestovaní, no každý z nich má k nemu iný prístup. Okrem pútavých prednášok sú súčasťou programu aj rôzne workshopy, diskusie či semináre. Čakajú vás tri celé dni objavovania, bohatý kultúrny program, fotografické výstavy a prezentácie turistických značiek. Využite príležitosť zapojiť sa do komunity cestovateľov, ktorí sú odhodlaní vytvoriť lepšiu budúcnosť. Vstup na cestovateľský festival Kaleidoskop je spoplatnený, na bit.ly/kaleidoskop2019 si však môžete kúpiť výhodnú trojdňovú vstupenku iba za 6 € (na mieste sa budú predávať iba lístky na konkrétny deň za 4 €). Deti do 12 rokov sa môžu festivalu zúčastniť zadarmo.

Cestovateľský festival Kaleidoskop v kocke

Neprehliadnuteľná žltá karavána, ktorá bez GPS a na autách z čias dávno minulých prešla Afriku, Hodvábnu cestu, Južnú Ameriku aj Tichomorie. Novinár, dokumentarista a dobrodružný cestovateľ Dan Příbáň príde do Bratislavy, aby sa podelil o množstvo zážitkov, ktoré nazbieral počas pozoruhodného projektu Trabantem napříč kontinenty. Z Česka príde aj známy horolezec Radek Jaroš, ktorý ako jeden z len 15 ľudí na svete dosiahol všetky vrcholy nad 8 000 metrov bez použitia kyslíka. Prednáška, ktorú si pre divákov pripravil, bude vychádzať z viac ako 20-
ročnej kariéry, zážitkov a skúseností nazbieraných pri nespočetných himalájskych expedíciách.

O výstupe, ale na Elbrus severnou stranou, bude hovoriť autor úspešných cestopisov Pavel “Hirax” Baričák. Na festivale vystúpi pri príležitosti čerstvého vydania svojho ruského cestopisu Rusko – Zbožňované aj zatracované. S literárnym svetom súvisí aj ďalší prednášajúci – Jozef Zelizňák. Dvorný prekladateľ svetoznámeho autora škandinávskych kriminálok na Slovensku Joa Nesbøho, ale aj ďalších populárnych spisovateľov, sa do krajín na severe Európy nevyberá len na stránkach kníh, ale aj ako vášnivý cestovateľ a sprievodca.

Do chladného Nórska vezmú návštevníkov festivalu Andrej Tichý a Ondrej Sokol. Andrej Tichý priblíži svoju, často úsmevnú, cestu na ropnú plošinu, kde sa ako 23-ročný vybral pracovať. Šofér Ondrej Sokol zase umožní nasať náturu nórskeho národa a sledovať ho cez predné okno autobusu. S dopravným prostriedkom, ale iného druhu, súvisí prednáška Tomáša Vejmolu. Ten sa jedného dňa zbalil, odletel do Thajska, kúpil si tam starý tuk tuk a do roka a do dňa na ňom došiel domov na Moravu.

Výhodná trojdňová vstupenka na festival iba za 6 €: bit.ly/kaleidoskop2019

Cestovateľský festival Kaleidoskop vo svojom ďalšom programe roztočí glóbus na všetky strany a navštívi aj Venezuelu s Petrom “Beckom” Ondrejovičom, legendárny festival Burning Man v nevadskej púšti s Mišou Rygrovou, vydá sa z Karibiku do Patagónie s cestovateľom Viktorom Vargom a pozrie sa aj pod morskú hladinu s Katarínou Gregovou. O tom, že cestovať sa dá aj za nižšie náklady a že v
tvorivosti sa medze nekladú porozprávajú na Kaleidoskope výzvové preteky LowCost Race i Daniel Hruška z blogu Cestuj za menej, ktorý zároveň priblíži červenú perlu Maroka – Marakeš. Kreatívec Matouš Vinš zase predstaví digitálne nomádstvo a možnosti, ktoré sa vďaka nemu dokážu naskytnuť vášnivým cestovateľom.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY