Cestujeme po sveteVlaková doprava

Z Bratislavy vlakom až k pobrežiu Severného mora?

Český vlakový prepravca Leo Express možno v blízkej budúcnosti spustí vlakové spojenie z Bratislavy do Osstende, belgické mesto na pobreží Severného mora. Cesta bude trvať až 19 hodín. Vyplýva to z návrhu, ktorý spoločnosť Leo Express podala na český Úrad pre prístup k dopravnej infraštruktúre.

Vlaková spoločnosť Leo Express podala na český Úrad pre prístup k dopravnej infraštruktúre oznámenie o plánovanej novej linke v železničnej doprave, ktorého súčasťou je nová železničná linka medzi Bratislavou a belgickým mestom Oostende na pobreží Severného mora. Či k spusteniu linky aj skutočne dôjde nie je isté, podľa vyjadrenia hovorcu spoločnosti Emila Sedlářika ide o súčasť dlhodobých plánov na rozširovanie služieb: „V spolupráci s naším strategickým partnerom Renfe sa pozeráme nielen po nových trhoch, ale chceme rozširovať služby aj na tých existujúcich. Len v tomto roku [2023] plánujeme do rozvoja investovať 100 miliónov korún z kapitálových rezerv.

Nájdite si lacné lístky na vlak vďaka nášmu partnerovi Trainline.com.

Z Bratislavy vlakom do Oostend za 19 hodín

Nová železničná linka spoločnosti Leo Express by mala z Bratislavy štartovať ráno o 6:20 a do svojej cieľovej destinácie v Oostende by mala doraziť po (dlhých) 19 hodinách o 1:37 nadránom. Na trase je plánovaných 48 zastávok, okrem iného v Olomouci, Prahe, Drážďanoch, Lipsku, Hannoveri, Dortmunde, Düsseldorfe, Liège, Bruseli a Brugách. Linka by mala byť obsluhovaná lokomotívou Vectron, ktorá bude ťahať 7 osobných vozňov RIC. Maximálna rýchlosť súpravy by mala byť 200 km/h.

Na ceste späť bude vlak z Oostendu vyrážať o 6:15 a na hlavnú stanicu v Bratislave dorazí o 1:13.

Nové vlakové spojenia z Bratislavy

Okrem možnosti dostať sa z Bratislavy k pobrežiu Severného mora táto nová linka by Slovákom priniesla aj možnosť dostať sa do mnohých destinácií v Čechách, Nemecku a Belgicku. Tak napríklad cesta vlakom z Bratislavy do Drážďan by trvala cca 7,5 hodiny, do Lipska 8 hodín 50 minút, cesta do Bruselu (na stanicu Central) by vám trvala približne 18 hodín.

Informácie o cenách lístkov zatiaľ nie sú známe. Tie spoločnosť zrejme zverejní až s prípadným oznámením o reálnom spustení tejto linky.

Zdroj: Belgie, Německo, Polsko i vnitrostátní linky. Leo Express ohlásil velkou expanzi z Česka a Slovenska (zdopravy.cz)

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE