Cestujeme po sveteLetecká doprava

Rekordný počet cestujúcich v Košiciach

Košické letisko, prevádzkované medzinárodným letiskom Viedeň, pokračuje v rozvoji, pričom včera prešiel cez jeho brány cestujúci číslo 600 000, čím bol vytvorený nový rekord v počte pasažierov vybavených za jeden rok.

Aktualizácia 19.1.2024: Rekordný rok sa potvrdil aj oficiálne, v roku 2023 Letisko Košice vybavilo spolu 625 023 cestujúcich, čo je najviac v jeho histórii a o 15 % viac ako v roku 2022. Viac v tlačovej správe na webe košického letiska.

Vo štvrtok 14. decembra 2023 prešiel cez Letisko Košice rekordný 600-tisíci cestujúci. Bola ním Košičanka Nikola, ktorá letela na palube poľského leteckého prepravcu LOT Polish Airlines cez Varšavu do Kodane, kde pracuje. Prekonal sa tým rekord ešte z roku 2008, keď cez brány letiska prešlo niečo vyše 590 000 pasažierov. Trend rastu počtu cestujúcich na košickom letisku je prítomný už dlhšiu dobu, len za prvých jedenásť mesiacov roka 2023 počet cestujúcich v porovnaní s predpandemickým rokom 2019 vzrástol o úctyhodných 11 %.

Nájdite si lacné letenky z Košíc vďaka Pelikan.sk!

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak: „Je veľmi vzrušujúce môcť dnes privítať na našom letisku cestujúcu s poradovým číslom 600 000. Keď sme sa na tento rok pripravovali, s takýmto číslom sme vôbec nerátali. Ďakujem všetkým cestujúcim, ktorí lietajú z Košíc, celému tímu pracovníkov na letisku a samozrejme našim partnerom z leteckých spoločností, špeciálne spoločnosti LOT Polish Airlines, ktorá sa do Košíc tento rok vrátila a cez Varšavu nás spája s celým svetom.“

Rozvoj leteckej dopravy na Letisku Košice ani zďaleka nekončí. Od 27. marca 2024 začne do Košíc lietať švajčiarska letecká spoločnosť SWISS, ktorá bude prevádzkovať linku do Zürichu trikrát týždenne. S prestupom v Zürichu budú z Košíc pohodlne dostupné aj mimoriadne zaujímavé diaľkové destinácie ako Singapur, Šanghaj, Sao Paulo, či Johannesburg.

Od 31. marca 2024 navyše bude z Košíc do chorvátskeho Zadaru na pravidelnej linke lietať spoločnosť Ryanair. Lety budú prevádzkované dvakrát týždenne, vždy v stredu a v nedeľu.

Booking.com
LACNÉ UBYTOVANIE NA BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET