Cestujeme po sveteLetecká doprava

Nový dopravca na letisku Košice

Letisku Košice sa podarilo prilákať nového leteckého dopravcu a rozšíriť tak ponuku leteckých spojení z Košíc do iných častí sveta. Od 27. marca 2024 tu bude najväčšia švajčiarska letecká spoločnosť Swiss International Air Lines (SWISS) prevádzkovať pravidelnú linku Zürich – Košice – Zürich. Linka bude prevádzkovaná trikrát týždenne lietadlom Airbus A220 a pôjde tak už o piatu leteckú spoločnosť lietajúcu z metropoly východu.

Jediné priame letecké spojenie Slovenska so Švajčiarskom prinesie pre cestovateľov aj nové možnosti letov do množstva destinácií v sieti SWISS. Medzi diaľkové destinácie, ktoré budú veľmi dobre dostupné s pohodlným prestupom v Zürichu patria Tel Aviv, San Francisco, Sao Paulo, Johannesburg, Montreal, New York, Miami, Chicago, Boston, Bangkok, Hong Kong, či Šanghaj. Spomedzi európskych destinácií sa bude v Zürichu veľmi jednoducho prestupovať na lety napríklad do Milána, Štokholmu, Ženevy, Benátok, či Valencie.

Vyhľadajte si najlacnejšie letenky z Košíc do Zürichu vďaka Pelikán.sk!

Linka Zürich – Košice – Zürich bude prevádzkovaná od 27. marca 2024 nasledovne:

  • Pondelok: odlet z Zürichu o 16:55, prílet do Košíc o 18:40; odlet z Košíc o 19:25, prílet do Zürichu o 21:20
  • Streda: odlet z Zürichu o 11:55, prílet do Košíc o 13:40; odlet z Košíc o 14:25, prílet do Zürichu o 16:20
  • Piatok: odlet z Zürichu o 6:55, prílet do Košíc o 8:40; odlet z Košíc o 9:25, prílet do Zürichu o 11:20

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak: „S veľkým nadšením vítame SWISS v Košiciach. Príchodom tretieho sieťového dopravcu a zároveň tretieho člena leteckej aliancie Star Alliance sa výrazne zlepšuje letecká dostupnosť nášho regiónu. Veríme, že z toho bude výrazne profitovať podnikateľský sektor, cestovný ruch ako aj početná komunita Slovákov žijúcich vo Švajčiarsku.“

Swiss International Air Lines (SWISS), patriaca do skupiny Lufthansa Group a do aliancie Star Alliance, je najväčším švajčiarskym leteckým dopravcom. S jednou z najmodernejších leteckých flotíl v Európe je SWISS prémiovou leteckou spoločnosťou, ktorá poskytuje priame lety z Zürichu a Ženevy, aby udržala Švajčiarsko v spojení s Európou a svetom. Ako Letecká spoločnosť Švajčiarska, SWISS stelesňuje tradičné hodnoty svojej domovskej krajiny a venuje sa poskytovaniu služieb najvyššej kvality. Spoločnosť si tiež stanovila ambiciózne ciele v oblasti znižovania emisií CO2 a plánuje znížiť svoje čisté emisie CO2 do roku 2030 o polovicu v porovnaní s rokom 2019 a do roku 2050 urobiť svoju činnosť úplne uhlíkovo neutrálnou, a to najmä podporou využívania udržateľných leteckých palív.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY