Cestujeme po svete

Maldivy za facku!

V minulosti som mal to šťastie, že som si mohol aj so svojou manželkou vychutnať týždeň v rezorte na ostrove Filitheyo na Maldivách. Na túto dovolenku máme nádherné spomienky, no treba uznať, že Maldivy sú skôr než pre svoju vzdialenosť zo Slovenska ťažko prístupné kvôli finančnej náročnosti (let + ubytovanie). Preto som bol prekvapený, keď som na stránke Booking.com objavil viaceré penzióny, v ktorých ubytovanie vás niekedy vyjde porovnateľne ako na Slovensku. Zážitok z pobytu v tejto rajskej krajine je preto o niečo reálnejší…

Hneď na začiatok musím skonštatovať, že penzióny, ktoré vám predstavím nižšie, neponúkajú ten pravý pocit izolácie od okolitého sveta ako luxusnejšie a, samozrejme, drahšie rezorty na Maldivách. Neocitnete sa na ostrove s rozmermi 300 x 300 metrov, kde počas celého pobytu stretnete iba minimum iných ľudí a ani sa nešmyknete zo svojej súkromnej terasy priamo do blankytnej vody plnej farebných rýb. Rovnako vybavenie týchto penziónov nemusí zodpovedať predstave luxusnej destinácie, avšak všetko ide ruka v ruke s nízkou cenou za pobyt.

V každom prípade, ak chcete zažiť šnorchlovanie pri nádherných koralových útesoch ukrytých pod tyrkysovou hladinou Indického oceánu, ochutnať miestnu kuchyňu s citeľnými indickými vplyvmi a prípadne poobjavovať zaujímavé zákutia hlavného mesta Maldivskej republiky Malé, niektoré z nasledujúcich tipov vám môžu prísť vhod.

Lacné letenky na Maldivy si môžete kúpiť na Pelikán.sk »

Pokiaľ ide o dovolenku na Maldivách, hlavná turistická sezóna trvá približne od polovice novembra do konca apríla. My sme boli na Maldivách dokonca až na začiatku mája a počasie sme mali výborné (až na jeden celodenný lejak, aj keď treba spomenúť, že to bolo už pred vyše 10 rokmi). Spomínam to preto, že na prelome apríla a mája, resp. na začiatku mája, sú Maldivy výrazne finančne dostupnejšie.

Na Maldivách sa striedajú iba dve ročné obdobia – suché obdobie (turistická sezóna) a obdobie dažďov. Priemerné maximálne denné teploty sa počas celého roka pohybujú okolo príjemných 30 – 32 °C a voda má stálu teplotu okolo 27 °C.

West Sands

Penzión na ostrove Ukulhas (atol Alif Alif) vzdialenom približne 70 km od hlavného mesta Malé. Ubytovať sa môžete v pekne zariadených izbách a suitách. V okolí penziónu nájdete pekné a čisté pláže, v mori sa môžete šnorchlovať. Ako som spomínal, nejde o luxusný rezort, tento ostrov je v skutočnosti mesto, kde sú aj iné ubytovacie zariadenia. Ostrov je však priateľský k životnému prostrediu a v porovnaní s inými ide o menej zaľudnený ostrov/mesto. Na Tripadvisore má tento penzión úžasných 5 hviezdičiek, na Booking.com mu návštevníci priradili známku 9,1/10. a jeho ochotný personál vám pomôže s organizáciou výletov po okolí. Priemerná cena pobytu pre 2 osoby na 7 nocí (s raňajkami) vychádza na 550 až 1 000 €.

Ukulhas Inn

Ďalší penzión na ostrove Ukulhas. Očakávať môžete komfortne zariadené izby v trochu nižšom štandarde (plastové stoličky na verande, linoleum na podlahe), more je však pre všetkých rovnaké, takže tam si určite prídete na svoje. Pri presune z Malé do penziónu môžete využiť verejný trajekt, ktorý vás vyjde iba na cca 3 € na osobu. Cestovatelia na Tripdvisor (4,5 hviezdičiek z 5) a Booking.com (8,8/10) si okrem výhodnej ceny pochvaľovali najmä milý personál, kvalitné raňajky a možnosť zadarmo si požičať vybavenie na šnorchlovanie. Priemerná cena pobytu pre 2 osoby na 7 nocí (s raňajkami) vychádza na 450 – 800 €.

Plumeria Maldives

Tento penzión sa nachádza uprostred tropického pralesa na ostrove Thinadhoo, ktorý je vzdialný približne 78 km južne od hlavného mesta Malé. Penzión ponúka ubytovanie v pekne zariadených izbách, wellness služby (bazén, fitness, masáže, joga) a vlastné potápačské centrum i centrum vodných športov. Na Tripadvisore má zariadenie dlhodobo hodnotenie 4,5 hviezdičiek z 5 (na základe 300 hodnotení), vyše 120 hostí z Booking.com mu odovzdalo známku 8,9 z 10 možných. Priemerná cena pobytu pre 2 osoby na 7 nocí (s raňajkami) vychádza na 700 – 1 000 €.

Rashu Hiyaa

Penzión Rashu Hiyaa sa nachádza na ostrove Dhiffushi v atole Káfu s rozmermi iba 200 x 950 metrov, kde žije približne tisíc obyvateľov. Má len 18 izieb zariadených v klasickom štýle, vlastnú reštauráciu a lagúnu plnú podmorského života. Priemerné hodnotenie hostí, ktorí penzión navštívili cez stránku Booking.com je 9,2 z 10. Chvália si najmä čistotu a ochotný, priateľský personál. Priemerná cena pobytu pre 2 osoby na 7 nocí (s raňajkami) sa pohybuje od 400 do 500 €.

Noovilu Suites Maldives

Penzión Noovilu Suites Maldives nájdete na ostrove Mahibadhoo (hlavné mesto atolu Alif Dhaal). Na svojej stránke sa označuje ako boutique penzión, v každom prípade izby majú čistý minimálny dizajn a súčasťou každej z nich je vonkajšia kúpeľňa, ktorú si mnohí hostia aj pochvaľujú. Počas pobytu si môžete objednať rôzne jedinečné zážitky, ako napríklad prespanie na opustenom ostrove alebo pozorovanie žraloka veľrybieho. Keďže Mahibadhoo nie je ešte úplne turistický ostrov, máte možnosť spoznať aj pravý život na Maldivách. Hodnotenie na Booking.com je výborných 9,6 z 10, na Tripadvisor si tento penzión udržiava 4,5 hviezdiček z 5. Cena pobytu pre 2 osoby na 7 nocí (s raňajkami) sa pohybuje okolo 580 €.

Autor fotky: Asad Photo Maldives

Booking.com
LACNÉ UBYTOVANIE NA BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET