Cestujeme po sveteTestujemeUbytovanie

TESTUJEME: Dizajnový The Icon Hotel & Lounge v Prahe

Pri našej poslednej bleskovej návšteve Prahy sme bývali vo veľmi peknom hoteli The Icon priamo v centre, v tesnej blízkosti Václavského náměstí. Dizajnový The Icon Hotel & Lounge v tichej uličke V jámě nás očaril svojim príjemným zjavom, moderným zariadením izieb a kvalitnými službami. Hotel získal aj cenu Travelers‘ Choice 2009 cestovného portálu TripAdvisor.com.

Pražský The Icon Hotel & Lounge sa nachádza v dome z 19. storočia, ktorý upravil tím mladých dizajnérov. Pri premene vychádzali z prvkov českej architektúry a interiérového dizajnu a moderných smerov. Ubytovacia časť je rozdelená na 20 štandardných izieb, 9 izieb Deluxe a 2 izby Superia. Súčasťou hotela The Icon je aj Zen Asian Wellness, ktoré sme ale žiaľ nemali čas vyskúšať. Pre hotelových hostí je pred budovou vyhradených niekoľko parkovacích miest. Ak tu chcete zaparkovať svoje auto, vypýtajte si na recepcii „potvrdenie“, že ste hotelový hosť.

Izby v The Icon Hotel & Lounge poskytujú svojim dočasným obyvateľom všetok komfort štvorhviezdičkového hotela. Hotel The Icon je jediným hotelom v Strednej a Východnej Európe, ktorý je vybavený výhradne švédskymi ručne vyrábanými, 100 % prírodnými posteľami značky Hästens. Ak ani vy netušíte, že nejaká firma Hästens vôbec existuje, necíťte sa trápne…ani my sme netušili…:) Dôležité je, že sa v nich spalo výborne. Dopomohla k tomu aj veľmi príjemná a kvalitná posteľná bielizeň belgickej spoločnosti De Witte Lietaer.

Lacné ubytovanie v Prahe nájdete vďaka nášmu partnerovi Booking.com.

Okrem kvalitnej a veľkej postele sú klimatizované izby v hoteli vybavené 26-palcovým LCD televízorom a DVD/CD prehrávačom, telefónom s možnosťou napojenia na Skype, bezplatným bezdrôtovým internetom (ak nemáte WiFi, v izbe sa môžete pripojiť aj cez kábel), minibarom (2 fľašky minerálky sú zdarma), rýchlovarnou konvicou a biometrickým trezorom. Výber televíznych programov je trochu chudobný, ale zase do Prahy sa nechodí pozerať televízor v hotelovej izbe…:) Ak máte iPod, môžete si ho napojiť a veci z neho prehrávať na telke. Superia izby majú aj systém domáceho kina.

Čo sa izieb týka, chcel by som sa zmieniť o kúpeľni. Na prvý pohľad sa od iných kúpeľní líšila iba čiernou farbou na stenách. Čo na nej ale bolo super, bola sprchová hlavica a hotelová kozmetika – už dávno som sa tak dobre neosprchoval…:) Sprchový gel, pena do kúpeľa a šampón sú od firmy Rituals a naozaj dobré voňajú.

Na prízemí hotela nájdete Jet Set Bar & Restaurant. Práve tu sa celý deň (!) podávajú à la carte raňajky. Na výber máte z klasickej ponuky kontinentálnych raňajok (müsli, jogurty, šunka, syr, džemy, Nutella) alebo si môžete objednať teplé raňajky (kompletné anglické raňajky, omeleta, praženica, atď). Ak si chcete večer posedieť pri drinku alebo vínku, v Jet Set bare vám bude príjemne. My sme mali šťastie aj na dídžeja. Napriek polohe priamo v centre Prahy ceny nápojov nie sú vôbec prehnané (napríklad fľaška francúzskeho Chardonnay za 250 Kč).

Ak potrebujete zrelaxovať, navštívte Zen Asian Wellness, centrum thajských masáží. Ak si dobre pamätám, niekde som videl nápis, že ide o najlepšie wellness v Prahe…ale všetci vieme ako to v týchto prípadoch býva…:)

Lacné ubytovanie v Prahe nájdete vďaka nášmu partnerovi Booking.com.

Ak by som mal zhrnúť naše dojmy z The Icon Hotel & Lounge, povedal by som, že išlo o príjemné miesto na strávenie pár dní v Prahe. Svojou polohou vhodne poslúži ako východiskový bod pre vaše pešie výpady do mesta. Za svoje peniaze dostanete v hoteli The Icon zodpovedajúcu úroveň služieb. Mínusku u nás hotel dostáva za zlý výhľad z izby (do nie príliš lákavého vnútrobloku) a nezačistenú zárubňu dverí do kúpeľne…:)

Fotky: Booking.com

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK