Cestujeme po sveteLetecká doprava

Z Bratislavy do 22 destinácií, pribudne aj Varšava

Už v nedeľu 30. októbra 2016 vstupuje na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika do platnosti zimný letový poriadok, ktorý cestujúcim ponúkne celkovo 22 destinácií v 16 krajinách. Novinkami bude ukrajinský Kyjev, Eilat-Ovda v Izraeli alebo Leeds-Bradford vo Veľkej Británií.

Letový poriadok sa v letectve mení dvakrát ročne, vždy so zmenou času. Zimný letový poriadok na Letisku Bratislava ponúkne priame lety do 22 destinácií v 16 krajinách, čo je o 5 viac ako vlani. Novými leteckými spojeniami budú lety do Kyjeva spoločnosťou Wizz Air, Eilat-Ovda v Izraeli, Niš v Srbsku a Leeds-Bradford vo Veľkej Británií spoločnosťou Ryanair. V porovnaní s minuloročným zimným letovým poriadkom sú novými aj linky do Skopje v Macedónsku (Wizz Air) či Edinburgh a Manchester vo Veľkej Británií (Ryanair). Naopak z ponuky destinácií spoločnosti Ryanair vypadol Londýn-Luton.

Maďarský nízkonákladový prepravca otvorí svoju novú linku do Kyjeva 17. decembra 2016. Na tejto trase bude lietať 2x týždenne a od konca marca 2017 pridá z Bratislavy aj linku do Tuzly v Bosne a Hercegovine a späť. Do Izraelu (Eilat-Ovda) sa bude dať vďaka spoločnosti Ryanair lietať od 30. októbra, do srbského mesta Niš sa začne lietať v pondelok 31. októbra a prvé lietadlo do Leeds-Bradford odletí 4. novembra 2016.

Pravidelné letecké spojenia bude z bratislavského letiska a naň zabezpečovať 6 leteckých spoločností – Ryanair, Pobeda, Wizz Air, flydubai, České aerolínie a Air Cairo. Novinkou je pritom pravidelný charterový let spoločnosti Air Cairo do Hurghady a z nej s frekvenciou 1 x týždenne (od polovice februára 2017 2 x týždenne).

Ďalšou novinkou, ktorá sa ale týka až budúcoročného letného letového poriadku, je pravidelná linka spoločnosti Wizz Air do poľskej Varšavy s frekvenciou 4x týždenne. Cena za jednosmernú letenku sa začína už od sumy 19,99 € a lietať sa bude v pondelky, stredy, piatky a nedele.

Zdroj:
Z BTS v zime do 22 destinácií v 16 krajinách
Z Bratislavy pribudne nová linka Wizz Air do Varšavy

Booking.com
LACNÉ UBYTOVANIE NA BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET