Tlačové správy

TS: Nový člen Historických Hotelov Slovenska je hotel Sebastian v Modre

Rodinný hotel Sebastian sa nachádza v renesančnom meštianskom dome z roku 1495. Postupom času striedal dom majiteľov, istý čas v ňom sídlila katolícka fara, dokonca sa v ňom nachádzala stajňa na prepriahanie poštových koní. O bohatej histórii a zámožnosti majiteľov svedčí veľké množstvo prestavieb, ktoré od 16. storočia postupne vytvorili čarovné prostredie, množstvo tajomných otvorov a zákutí či klenbové pivnice. Vo svojej viac ako 500 ročnej histórii bol domovom pre mnohé rodiny, poslednou z nich je rodina Kišoňových, z ktorej pochádza známa slovenská operná speváčka Mária Hubová Kišoňová a jej syn, herec SND Martin Huba. Hoci zvonka vyzerá budova hotela ako obyčajný vinohradnícky dom, za bránami sa skrýva bohatstvo mnohých pokolení. Ubytovanie je možné v 20 izbách a 1 apartmáne. K dispozícii je reštaurácia s tradičnou kuchyňou, dva luxusné salóniky, dve kongresové sály pre 80 a 120 osôb, vináreň a prešovňa z druhej polovice 16. storočia. K príjemnému oddychu hostí prispieva široká ponuka kúpeľov a masáží v útulnom Relax centre. Hotel je prispôsobený aj alergikom a ťažšie pohyblivým osobám. V okolí hotela sa nachádzajú mnohé významné kultúrne pamiatky, možnosti celoročného relaxu a wellnessu, okolie sa priam núka na cyklistiku, nordicwalking a v zime na lyžovanie. Mesto má výborné dopravné spojenie do Bratislavy.

Prezidentka asociácie Daniela Miháliková sa o novom členovi vyjadrila„Oceňujem morálne odhodlanie, pracovné nasadenie a zanietenosť majiteľov hotela Sebastian pri neľahkej rekonštrukcii bývalého meštianskeho domu. Svojou investíciou a pracovitosťou prispeli k záchrane hodnotného objektu v Malokarpatskej vínnej oblasti a kvalitnými službami pokračujú v tradícii slovenskej pohostinnosti. “

***
Historické Hotely Slovenska boli založené v septembri 2009, jedenástimi členmi sú Chateau Béla (Belá), Hotel Bankov (Košice), Kaštieľ Péchy – Lovecký Dom a Park (Hermanovce), Kaštieľ Villa Nečas (Žilina), Hotel Sandor Pavillon (Piešťany), Hotel u Leva (Levoča), Grand Castle (Liptovský Hrádok), Hotel Amade Chateau (Vrakúň), Hotel Hviezdoslav (Kežmarok), Castel Pension & restaurant (Mierovo). Asociácia je členom prestížnej Európskej asociácie Historic Hotels of Europe.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK