Tlačové správy

TS: Historické Hotely Slovenska prijali už 10. člena

Hotel Hviezdoslav v Kežmarku sa stal 10. prírastkom asociácie Historické Hotely Slovenska. Tento trojhviezdičkový hotel sa nachádza v budove z konca 17. storočia. Poloha priamo na Hlavnom námestí v obklopení všetkých významných pamiatok historického mesta Kežmarok predurčuje hotel na úspech.

Samotný názov je odvodený z pôsobenia P. O. Hviezdoslava, najvýznamnejšieho slovenského básnika, ktorý v meštianskom dome žil počas svojich štúdií na lýceu.

Hotel ponúka ubytovanie v dvojlôžkových izbách a apartmánoch, kde sú citlivo skĺbené historické prvky s modernými interiérovými doplnkami.

Okrem ubytovacej časti sa v hoteli nachádza aj literárna kaviareň na počesť P. O. Hviezdoslava s kapacitou 35 miest, Je zariadená v klasickom elegantnom štýle s pestrou ponukou kávy, špeciálnych čajov, cukrárenských výrobkov, miešaných alkoholických a nealkoholických nápojov. Reštaurácia je zariadená v elegantnom štýle s kapacitou 60 miest. Ponúka kulinárske špeciality s uprednostnením regionálnej kuchyne a Tokajských vín, pretože mesto Kežmarok vlastnilo kedysi vinohrady práve v Tokajskej oblasti. Hotel disponuje aj wellness centrom so štyrmi saunami, jacuzzi i ponukou masáží. Spolu s konferenčnou miestnosťou to uzatvára komplexnú ponuku tohoto výnimočného hotela, ktorého mottom je „Malý hotel s veľkým srdcom“.

Prezidentka asociácie Daniela Miháliková sa o novom členovi vyjadrila: „S radosťou vítame ďalší historický klenot Slovenska, hotel Hviezdoslav. Bývalý meštiansky dom, ktorý je spätý s osobnosťou P. O. Hviezdoslava, ponúka kvalitné hotelové služby v originálnej atmosfére srdečnosti, histórie a kultúry. Hotel Hviezdoslav bude prezentovaný spolu s ďalšími historickými hotelmi Slovenska na Európskej úrovni.“

***
Historické Hotely Slovenska boli založené v septembri 2009, deviatimi členmi sú Chateau Béla (Belá), Hotel Bankov (Košice), Kaštieľ Péchy – Lovecký Dom a Park (Hermanovce), Kaštieľ Villa Nečas (Žilina), Hotel Sandor Pavillon (Piešťany), Hotel u Leva (Levoča), Grand Castle (Liptovský Hrádok), Hotel Amade Chateau (Vrakúň), Hotel Jeleň (Hlohovec). Významným úspechom bolo prijatie asociácie do prestížnej Európskej asociácie Historic Hotels of Europe. Viac informácií na na www.historickehotelyslovenska.sk.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY