CestopédiaLetecká doprava

RYANAIR: Služba Online Check-in (návod)

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, podobne ako ostatné letecké spoločnosti, využíva pri registrácii (check-in) na svoje lety výlučne online systém. Tento článok, ktorý sme pôvodne napísali ešte na začiatku roka 2008, sme teraz (október 2022) kompletne „prekopali“, aby čo najvernejšie opisoval priebeh celej internetovej registrácie na let.

Pomocou služby Online Check-in sa môžete „zacheckovať“ (po slovensky sa to volá registrácia) na váš let. Zaregistrovať sa môžete kedykoľvek od 24 hodín (48 hodín ak ste si letenky kúpili pred 28. januárom 2021, resp. 60 dní, ak si pri rezervácii zakúpite sedadlo) do 2 hodín pred oficiálnym plánovaným časom vášho odletu. Celá procedúra je jednoduchá a trvá veľmi krátko, potrebujete k nej však základnú znalosť angličtiny. Pre registráciou si pripravte kód rezervácie (Reservation Number) a jeden z oficiálnych dokladov (cestovný pas alebo občiansky preukaz).

Ryanair Online Check-In - krok 1 (identifikácia letu)

Ryanair Online Check-In – krok 1 (identifikácia letu)

Služba Online Check-in je dostupná z hlavného menu na internetovej stránke spoločnosti Ryanair. V hlavnom hornom menu kliknite na My Bookings, kde sa môžete buď prihlásiť (ak ste si v minulosti vytvorili účet myRyanair) alebo vyhľadať svoj let pomocou požadovaných identifikačných údajov:

  1. Kód rezervácie (Reservation Number).
  2. E-mailová adresa použitá pri rezervácii leteniek.
Ryanair Online Check-In - krok 2 (začiatok registrácie)

Ryanair Online Check-In – krok 2 (začiatok registrácie)

V druhom kroku sa vám zobrazia blížiace sa lety a ak sa môžete zaregistrovať, uvidíte tlačidlo Start check-in. Po kliknutí sa spustí registračný proces. V prvom kroku budete zadávať údaje zo svojho preukazu totožnosti alebo cestovného pasu:

  • Nationality – vaša národnosť
  • Date of birth – dátum narodenia (dd/mm/rrrr)
  • Document type – ak cestujete s občianskym preukazom, vyberte EEA Nationa ID Card, ak s pasom, zvoľte Passport
  • Document number – číslo preukazu totožnosti/cestovného pasu
  • Country of issue – krajina vydania
  • Expiry date – dátum platnosti dokladu (dd/mm/rrrr)

TIP: Ak máte občiansky preukaz bez dátumu platnosti, v políčku Expiry date zadajte nasledujúci deň po vašom lete (alebo návrate v prípade spiatočnej letenky).

Pokračujte kliknutím na tlačidlo Continue.

Ryanair Online Check-In - krok 3 (údaje o doklade)

Ryanair Online Check-In – krok 3 (údaje o národnosti a doklade)

V ďalšom kroku sa môžete fyzicky zacheckovať, a to zaškrtnutím štvorčeka pri lete, na ktorý je registrácia spustená (zelené Check-in open). Ak by ste sa chceli zaregistrovať aj na let späť, no túto možnosť vám systém neponúka, registráciu môžete odomknúť dokúpením si sedadla.

Ryanair Online Check-In - krok 4 (registrácia, dokúpenie sedadla)

Ryanair Online Check-In – krok 4 (registrácia, dokúpenie sedadla)

Pri výbere sedadla sa vám zobrazí mapka celého lietadla, na ktorej je zelenou farbou vyznačené vaše aktuálne pridelené sedadlo. Štandardné sedadlá sú označené modrou farbou a ich cena sa pohybuje od niekoľkých eur (vždy iba zopár v lietadle) kľudne až do 20 €. Žltou farbou sú označené sedadlá v prednej časti lietadla, keďže garantujú skoršie vystúpenie. Ich cena je väčšinou najvyššia. Nedostupné sedadlá sú šedé s krížikom. Ak sa checkujete na oba lety (tam aj späť), sedadlo si vyberáte dvakrát.

Ryanair Online Check-In (výber sedadla)

Ryanair Online Check-In (výber sedadla)

Ak je vám jedno, kde budete sedieť, systém vám sedadlo priradí automaticky. Zaškrtnite teda, že súhlasíte s pravidlami a kliknite na tlačidlo Continue. Ak nemáte zakúpené sedadlo, systém sa vás ešte raz opýta, či naozaj chcete sedieť na náhodne zvolenom sedadle. Potvrďte kliknutím na žlté tlačidlo I want random seat allocation.

Ryanair Online Check-In - krok 4 (potvrdenie náhodného sedenia)

Ryanair Online Check-In – krok 4 (potvrdenie náhodného sedenia)

Na ďalších dvoch obrazovkách vám bude Ryanair ponúkať niektoré z príplatkových služieb. Najprv si budete môcť dokúpiť veľkú príručnú batožinu, prípadne si doplatiť za podpalubnú batožinu. Ak o batožinu nemáte záujem, zvoľte pri každom lete možnosť Small bag only on board a pokračujte ďalej. V ďalšom kroku budete mať možnosť dokúpiť si poistenie, ubytovanie, lístky na autobus, atď. atď., ale kľudne to môžete preskočiť.

Ryanair Online Check-In - krok 5 (batožina)

Ryanair Online Check-In – krok 5 (batožina)

V poslednom kroku vám spoločnosť oznámi, že vaša registrácia prebehla úspešne. Nasleduje prehľad letov a možnosť vytlačiť/stiahnuť si palubnú/é vstupenku/y.

Ryanair Online Check-In - krok 5 (sumár)

Ryanair Online Check-In – krok 6 (sumár)

Kliknutím na tlačidlo Print boarding passes si môžete svoju palubnú vstupenku (pre všetkých cestujúcich v rezervácii) vytlačiť, tlačidlo Download boarding passes vám palubné vstupenky stiahne do počítača. Ak máte hotovo, okno kľudne zatvorte.

Poznámka: Ak nemáte Ryanair aplikáciu, na letisku musíte vždy predložiť vytlačenú palubnú vstupenku.

Ak ste si počas online registrácie dokupovali nejaké služby, nasleduje čas na platenie.

Ryanair Online Check-In - krok 7 (platba za dodatočné služby)

Ryanair Online Check-In – krok 7 (platba za dodatočné služby)

Služba Online Check-in ako taká je veľmi jednoduchá. Ak nemusíte odovzdávať zapísanú batožinu, na letisko vám stačí prísť iba 40 min., resp. toľko času pred odletom, aby ste stihli pohodlne prejsť bezpečnostnou kontrolou a dostaviť sa ku správnemu východu.

Takto vyzerá palubná vstupenka Ryanair (október 2022). Po vytlačení si ju môžete pozohýbať na veľkosť A6:

Ryanair Online Check-In - palubná vstupenka (október 2022)

Ryanair Online Check-In – palubná vstupenka (október 2022)

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

230 komentárov

  1. Denisa

    Ahoj, moja dcéra mala teraz v auguste 16 rokov.. chcela by letieť za kamarátkou s Ryanairom alebo Laudamotion na Cyprus v septembri alebo v októbri… môže ísť s týmito spoločnosťami bez sprievodu dospelej osoby? Ďakujem.

    • Mike

      Ahoj Denisa, ak už dcéra mala 16 rokov, tak môže pokojne cestovať tuším v každej leteckej spoločnosti. Ryanair vyžaduje 16 rokov, Laudamotion prepraví aj nesprevádzané deti od 5 do 11 rokov (po nahlásení leteckej spoločnosti 48 hodín vopred).

  2. ela

    Ahoj, chcem sa spýtať 18.9 letíme s Raynarom. Teraz ale keď porušili zopár letov tak mám trochu obavy, existuje poistka ktorá by mi kryla zrušený let a v prípade že by nám zrušili let domov a bolo by nutné si platiť ubytovanie a spiatočnú letenku?

    • Mike

      Ahoj Ela, popravde nie som si istý, či takáto poistka, akú opisuješ, existuje. Klasické poistenie storno poplatkov za teba uhradí storno poplatky za letenku, dovolenku, ubytovanie a podobne, ale to iba ak nemôžeš vôbec vycestovať. V každom prípade, ak už budete v zahraničí a Ryanair vám zruší let, podľa nariadenia č. 261/2004 vám musí ponúknuť spiatočný let a tiež zaplatiť ubytovanie až do dňa odletu (ak je let v iný deň). Takže v tomto prípade by som sa nebál.

  3. Alena

    Ahoj, môj synovec má 15 rokov , ale v septembri 16, cestovať by mal teraz v júni, viem, že podľa podmienok ak je mladší ako 16 musí cestovať v doprovode staršieho, ale ak z rodinných dôvodov to nie je možné, chcem sa spýtať či je tam nejaká ina možnosť ako mu zabezpečiť doprovod.
    ďakujem

    s pozdravom

    • Mike

      Ahoj Alena, no s tým veľa nespravíš. V zásade vám už pri rezervácii letenky nemalo povoliť rezervovať letenku pre 15-ročného synovca cestujúceho samého (zadáva sa počet dospelých osôb 16+, resp. počet mladistvých 12-15, atď.). V Bratislave by ho možno ešte pustili, ale môže sa stať, že späť ho už nepustia a ostane na letisku. Toto samozrejme platí, ak synovec letí spoločnosťou Ryanair.

  4. Alexander

    Dobrý deň po zakúpený letenky som si dokúpil batozinu no po registrácii ju nemám zapisanu na letenke. Bude to problém?

    • Mike

      Ahoj Alexander, priznám sa, že presne odpovedať neviem. Určite by som si však na letisko zobral nejaké potvrdenie o tom, že si ju kupoval…aspoň potvrdzujúci e-mail alebo čokoľvek…pre istotu.

  5. Bozena

    Dobry den,chcem sa spytat ake potraviny sa mozu prevazat do Talianska a v akom mnozstve.

    DAKUJEM.

    • Mike

      Milá Božena, keďže Taliansko patrí do EÚ a predpokladám, že sa bavíme o ceste zo Slovenska, na potraviny sa nevzťahujú žiadne obmedzenia.

  6. Peter

    Presne to som potreboval vediet.dakujem za odpoved.

  7. Peter

    Ahoj.vyprsala mi platnost pasu.na ambasade mi vystavia nahradny jednosmerny a tu zacinaju problemy. Musim si najprv kupit jednosmernu letenku utobit check in a naopak?lebo asi nemozem urobit check in na spiatocnu letenku s rozdielnym pasom.dakujem

    • Mike

      Ahoj Peter, skús napísať, odkiaľ a kam letíš a s ktorou spoločnosťou (Ryanair?). Si momentálne v zahraničí a čakáš na nový pas? Máš už kúpenú letenku späť? Nemôžeš pri online check in použiť svoj občiansky preukaz?

      • Peter

        Zijem v anglicku 12 r,is vela necestujem tak som si nevsimol ze platnost vyprsala.obciansky nemam roky a ambasada velmi ochotna a napomocna vzdy .budem letiet z londyna do bratislavy s Ryanair tea neviem ci niekto ini lieta letenku som este nekupil.dakujem

      • Mike

        V tom prípade nevidím žiadny problém. Vybavíte si pas, kúpite letenku a keď sa budete checkovať online, zadáte číslo nového pasu…či ten pas bude ozaj len jednosmerný? V tom prípade tiež nevidím problém, ak budete na SK dosť dlho na to, aby ste si vybavili nový pas. Kúpte si spiatočnú letenku, na let z Londýna na Slovensko sa zacheckujte s tým jednosmerným pasom a na let späť sa potom zacheckujete s novým pasom…nevidím v tom problém…ak sa nemýlim, tak na každý let/segment sa môžete checkovať samostatne…

  8. Pingback: Ryanair zruší všetky check-in pulty na letiskách | | Cestujeme po svete

  9. Jozef

    Zdravím,
    Mám otázku ohľadom zadávania údajov z OP pri check-in na stránke ryanair.com. Moja mamina sa chystá letieť do Irska a nakoľko má 71 rokov, tak na jej OP sa už nenachádza údaj o expirácii dokladu (Expiry date), má tam len takú pomlčku. Pas nebude môcť použiť, pretože práve v tom čase bude na Ruskej ambasáde čakať na víza. Viete niekto alebo máte niekto skúsenosť, ako sa dá vybaviť check-in s týmto typom OP? Ďakujem za odpovede.

    • Mike

      Zdravím Jozef, ospravedlňujem sa ze neskoršiu reakciu. Zisťoval som informácie na internete a v podstate existujú 2 možnosti: a) ako preukaz totožnosti použijete cestovný pas (neaplikovateľné vo vašom prípade) alebo b) pri check-ine zadáte vymyslený dátum platnosti (napr. deň po návrate). Takto písali na rôznych fórach s tým, že im to poradil samotný Ryanair a tu je aj odkaz na oficiálny Tweet od Ryanair, kde to radia.

  10. Soňa

    Dobrý deň,
    rada by som sa informovala, keď máme urobený check-in a vytlačené palubné lístky, je treba byť stále na letisku 2 hodiny pred odletom? Či aká je už v tomto prípade potrebná doba byť na letisku?
    Ďakujem

    • Mike

      Ahoj Soňa, ak si zacheckovaná a máš vytlačené palubné vstupenky, na letisko ti stačí prísť tak, aby si stihla nastúpiť do lietadla :) Čiže: boarding, teda nastupovanie do lietadla, končí zvyčajne 20 minút pred odletom. Predtým ešte musíš absolvovať bezpečnostnú prehliadku, čiže odporúčal by som prísť na letisko min. 40 minút, ideálne 1 hodinku pred odletom, aby si všetko v pohode stíhala. Šťastný let!

  11. katarína

    Prosím Vás, ked pri checkine vyplním údaje pre let tam aj spať, hned mi to dá letenky na oba smery? Bude to na jednom papieri, či budú dva pre let ta a pre let spať? Mám zakúpene sedadlá, čize mozem robiť check in 30 dni vopred, preto by som chcela naraz tlačiť letenky tam aj spať, nech mam pokoj.

    • Mike

      Ahoj Katka, ak si správne pamätám, tak áno…zacheckuj sa na oba lety, palubné vstupenky budeš mať každú na samostatnom papieri.

  12. Katarína

    Chcem sa opýtať, či keď som si pri rezervácii letenky vybrala miesta v lietadle a aj ich zaplatila a rovnako dodatočnú batožinu, treba to udávať znova pri check-in e?

    • Mike

      Tieto údaje by už mali byť poznamenané pri tvojej letenke a pri check-ine sa normálne zobraziť…

  13. Aďa

    dobrý, chcela by som sa opýtať, či je možné, aby letelo dieťa samé, keď má 15 rokov? ďakujem

    • Mike

      Ahoj Aďa, lieky si môžeš dať kľudne aj do príručnej batožiny…ak ich ale počas letu nepotrebuješ, daj si ich do zapísanej batožiny. Okuliare bez potvrdenia, púzdro samozrejme bez problémov.

    • Mike

      V Ryanair nie, tam môže samo cestovať až 16-ročné dieťa…mladšie v sprievode dospelej osoby. Také Austrian Airlines ponúkajú za príplatok „sprievodcovské“ služby pre deti od 5 do 11 rokov cestujúce samé a pre mládež od 12 do 18 rokov (pri žiadosti zo strany rodičov).

  14. Lenka

    Dobry vecer, chcem sa spytat dve veci, moze sa v prirucnej batozine prepravovat zdobeny pernik? a druha otazka: da da urobit a ako check in a aj vytlacit palub listok spiatocnej cesty ak odlietame tam v utorok a vraciame sa opat v utorok, cize len 7 dni? vdaka!

    • Mike

      Ahoj Lenka, zdobený perník si kľudne zabaľ…k druhej otázke: ak ste si priplatili za sedadlo, online check in si môžete spraviť až 30 dní pred odletom (platí pre každý let samostatne)…ak nemáte zarezervované sedadlo, online check in je dostupný 7 dní pred odletom, čiže tak či onak mali by ste sa mali vedieť zacheckovať na oba lety naraz…

  15. Erika

    Dobrý deň,dnes som si robila check in na ryanair.com na let smerom tam.Speť ešte nie,nakoľko ho môžem urobiť až o týždeň.Na vytlačenej letenke v pravom dolnom rohu je obrázok lietadla a nad ním napísané USE BACK STEPS-Čo to znamená?Urobila som niečo zle?Mám strach,či je to v poriadku.

    • Mike

      Erika, USE BACK STEPS znamená, že máš pri nastupovaní do lietadla použiť zadné schodíky, keďže zrejme sedíš v zadnej časti lietadla ;)

  16. Alex

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či si môžem so sebou zobrať kartón cigariet pokiaľ ešte nemám 18 rokov . Je to problém?

    • Mike

      Ahoj Alex, pozri ak ti to dovolia rodičia, tak bezpečnostný personál na letisku to podľa mňa riešiť nebude :) Pekný let…

      PS: Keby niečo, berieš cigarety pre známeho v zahraničí :P

  17. Simona

    Dobrý večer,
    Dneska večer som si robila na ryanair.com check in prvý krát. Doteraz mi letenku vždy objednával priateľ, a vždy odomňa potreboval údaje z občianského preukazu.
    Ja ked som si dneska robila check-in nikde to odomňa nevyžadovalo a preto sa vás chcem spýtať a poprosiť či by sa to nejako dalo aby ste mi povedali resp. skontrolovali , či som si ten check-in urobila správne, aby som bola v kľude a aby nedošlo nedorozumenie v deň môjho odletu.
    na letenke som nič nezvyčajne nezbadala, ale predsa som sa chcela uistiť, nakoľko ma to zaskočilo , že som nikde nepísala tie údaje z občianského. Dnes mi kamarátka povedala že ona ked letela pred mesiacom , že tiež už nepotrebovala zadávať údaje z občianského, viete mi prosím tuto informáciu odsúhlasiť ?

    Za odpoveď budem veľmi vďačná.

    • Mike

      Simona, priznám sa, že som sa už dlho necheckoval na let Ryanair, ale teraz keď lietam Lufthansou tak údaje z OP tiež nikde nezadávam. Dokonca si odo mňa na letisku už OP ani nikto nepýta…

  18. Peter

    Zdravím. Chcem sa opýtať, že zakúpil som si letenky. Sú vyplatené. Ale tak stalo sa niečo a nebudem môcť letieť. Dajú sa tie letenky nejako stornovať s vrátením peňazí? Ďakujem za velmi rýchlu odpoveď.

  19. Saška

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať, ak mám lety tam a späť, pričom cestu tam si už musím zacheckinovať, ale cestu naspäť mi ešte nepovolí, ale v online checkine ma to nepustí ani bez checkinu letu späť, teda sa neviem pohnúť, stretli ste sa už s tým, viem si zacheckinovať len cestu tam osobitne?
    Ďakujem veľmi pekne.

  20. MARIANA

    Dobrý deň ,chcela by som sa spýtať,berieme 15 ročnú neter zo sebou do Paríža,potrebujeme nejaký sprievodný papier…..ďakujem

    • Mike

      Ahoj Mariana, nie nepotrebuješ. Neviem, s kým letíte, ale ak by ste leteli s Ryanair, stačí, že vás má ako sprievod…keby išla sama, ani by ju nevzali…

  21. Jozef

    Dobrý deň, chcel by som sa opýtať. Kúpil som letenku sestre z Poľska do Anglicka. A až po zakupeni som si spomenul, že nema 15 rokov ešte. Bude letieť s ujom ale chcem sa opýtať či je to niejaký problem alebo niečo také, alebo či niečo treba niejaký podpis od rodičov alebo tak. Ďakujem vopred za odpoveď

    • Mike

      Jozef, už sme si to vydiskutovali na FB…;)

      • Renata Matovkova

        prosim o informaciu.Syn cestuje do Anglicka v sprievode dospelej osoby..nie vsak rodica:.Nebude to problem ked nieje dospely???dakujem za rychlu odpoved

      • Mike

        Ahoj Renata, nebude to problém, teda aspoň v prepravných podmienkách spoločnosti Ryanair sa nepíše vyslovene o rodičoch. Pre nich je sprievodná osoba ktokoľvek nad 16 rokov…

  22. lenka

    SURNE!!
    potrebujem prosim vas informaciu, ci je mozne odletiet aj ked mam na letenke udane len svoje meno, kedze moj priatel pri rezervacii nedolnil moje osobne udaje, len moje meno a prizvisko a teraz ked mi uz letenky preposlal(s odletom zajtra a priletom 19.2.), system mi nepovoli doplnit ich a vytlacit si palubne listky aj s mojimi udajmi ako datum narodenia atd… bude to spoplatnene?alebo ako mam riesit tento problem zajtra pred odletom? cislo rezervacie letu mam, aj samozrejme cislo leteniek… DAKUJEM ZA RYCHLU ODPOVED

  23. Jana

    mam jeden problem…vytlacila som si letenky do londyna ale k spiatocnym letenkam si neviem dostat…vie mi niekto poradit co mam robit?

  24. Dominika Michalkova

    Zdravíčo. Chcela by som sa spýtať – o týždeň budem cestovať do Londýna práve s Ryanair a zabudla som si zapísať batožinu. V boarding pass ktorý som si vytlačila on-line mám iba príručnú, ale plánujem si vziať i kufor. Môžete mi povedať, či sa to dá ešte na letisku dopísať a koľko ma to bude stáť? Ďakujem a pekný deň :))

    • Mike

      Dominika, nie som si úplne istý, či si môžeš doobjednať batožinu po online check ine. V každom prípade na letisku ťa to vyjde dosť draho, cca. 35 € za kufor a jeden smer letu.

  25. Mike

    V súčasnosti je už online check in povinný pre všetkých, bez ohľadu na to, či majú iba príručnú batožinu alebo aj zapísanú. Za predpokladu, že si si normálnu batožinu predplatila pri rezervácii letenky, tak sa nemáš čoho obávať…pri príchode na letisko ju odovzdáš pri príslušnom pulte a nastúpiš do lietadla…

  26. gliba

    chcela by som sa spytat ako je to teraz, lebo som urobila online check-in a mam aj normalne batozinu. tak ze ci to je problem alebo nie..

  27. Rado

    Mám už vytlačeny boarding pass,kde si možem skontrolovať
    os.udaje,ktoré som tam zadal.

  28. Mike

    Nemal by to byť problém Simona. Sušené hríby tiež nevidím ako problém…

  29. simona

    Takze ak si vezmem 3 kartony cigariet nebudem mat ziadny problem na letisku?Cestujem do Anglicka a chcela by som este vediet ci mozem vziat susene huby.

  30. Mike

    Záleží, kam cestuješ Simona. Ak v rámci EÚ, množstvo cigariet (ak ide o cigarety pre vlastnú potrebu) nie je obmedzené.

  31. simona

    Ahoj chcela by som sa opytat kolko kartonov cigariet si mozem so sebou vziat

  32. Dagmar Hradcova

    Ako vytlačiť bording pass spiatočný č.1602:25/02/2010 Stoskholm Skavtsta do Bratislava? S pozdravom D.Hradcová

    • Mike

      Ak chcete vytlačiť boarding pass, treba ísť do sekcie Manage My Booking, zadať požadované údaje a tam by mala existovať možnosť Print boarding pass (alebo niečo v tom duchu). Pokiaľ ale viem, palubný lístok sa dá vytlačiť až po absolvovaní online check in-u.

      okuin, ryanairer, neviete pomôcť? Ďakujem…:)

  33. Martin

    Mike mas 100% pravdu, takze Iva vytlac si boarding pass a na letisku len odovzdas batozinu na bag-dropoute

  34. Mike

    Ivana: Pokiaľ viem, tak Ryanair už v súčasnosti poskytuje iba službu online check in-u, to znamená, že sa normálne zacheckujete na internete a batožinu potom odovzdáte pri určenom bag-drop pulte na bratislavskom letisku.

    Zatiaľ som s Ryanairom podľa týchto nových pravidiel neletel, ale takto nejako si to predstavujem…ak niekto viete viac, prosím pomôžte Ivane…okuin? ;)

  35. Ivana

    Zdravim, rada by som sa opytala nasledovne… Rezervujem prave letenku z BA do Girony (Spanielsko) s tym, ze okrem prirucnej batoziny beriem aj 1 tasku extra. Ako mam urobit online check-in na batozinu, ktora ide priamo do lietadla? Vedeli by ste my poradit, co s tym robit na letisku…?

  36. Dodo

    ahoj chcem sa spitat ze ked si chcem vytlacit letenku tak na aky papier a ci staci len cierno bielo.dik

    • Mike

      Dodo: Stačí obyčajný papier, čiernobiela tlač…dôležité je, aby bolo vidno text…:)

  37. 99

    uz som na to prisiel, ide vytlacit aj spiatocny, ale musi byt max. 14 dni pred letom

  38. 99

    Ako na si mozem vytlacit spiatocnu letenku???

    Cez net som zaplatil let z Bratislavy (BTS) do Brussels (CRL) a zaroven aj nazad. Ked som urobil check-in online tak mi umoznilo vytlacit palubny listok (Boarding pass) ale len z BTS do CRL no nie spiatocny :(

    Ako si este pred odletom z BTS do CRL vytlacim aj spiatocnu letenku cez pc? Ma s tym niekto skusenosti? Ako postupovat?

  39. Mike

    Peter: Viete, ťažko sa mi opisuje služba, ktorú momentálne nevyužívam…ak máte nejakú otázku, skúste sa opýtať, možno vám budem vedieť pomôcť.

  40. Peter

    Dobrý deň,
    prosím stihnete to do 6 júna ?

    Ďakujem

  41. Mike

    Peter: Bohužiaľ, tento článok budem musieť aktualizovať. Niektoré časti sa budú určite zhodovať, ale nie všetky…

  42. Peter

    Dobrý deň,
    chcel bysom sa opýtať, či tento návod platí aj po 20.máji 2009.

    Ďakujem

  43. milka

    mohol by mi niekto pomoct zarezervovat letenku cezRyanair pretoze vobec neviem po anglicky. Dost surne

  44. Mike

    Marta: My sme boli v Barcelone s Ryanair-om a cestovali sme iba na občiansky – bez problémov. Ono záleží, aký typ dokladu zadáš pri rezervácii, ten istý potom musíš použiť aj pri online check in, resp. na letisku pri nástupe do lietadla.

  45. Mike

    Dušan: Čo sa týka karty VISA Classic, to som si neni istý, napr. VISA Electron mne nefungovala, ale priateľke áno…záleží, ako ju máš v banke nastavenú.

    Pokiaľ ide o službu Check’N Go, môžeš mať na jednej rezervácii troch ľudí, aj keď iba dvaja budú využívať online check in. Pri rezervácii ale musíš pri každom pasažierovi označiť, ako sa bude checkovať. Napíš potom tvoje skúsenosti…;)

  46. Dušan

    Cau, chcel by som poprosit o nasledovné informácie, je mozne zarezervovat letenku s tým, ze traja vyuzijú Check’N Go a dvaja (dospelý s kojencom) nie, a este ci je mozne letenku (Ryanair) zaplatit debetnou kartou Visa classic? Dakujem.

  47. Marta

    Ma s tym niekto nejake skusenosti?

  48. Marta

    Ahoj. Chcela by som sa spytat ci pri online checkingu Ryanair je mozne cestovat len s pasom alebo aj na obciansky. Totiz som sa docitala na jednej webovej stranke v Spanielsku ze pri online check-in sa moze cestovat len s pasom…opisoval to jeden cestujuci ze ho nenechali cestovat bez pasu.

  49. Mike

    Dobrý deň, úplne zodpovedne to neviem povedať, ale myslím si, že oba „typy“ batožiny sú zhodné…

  50. peter

    Dobrý deň, nevedeli by ste mi prosím vysvetliť aký je rozdiel medzi „Pax carrying 1 checked in Bag“ a „1 checked in Baggage“ ? kupoval som vecsie mnozstvo leteniek cez ryanair, zadal som tie iste parametre pri rezervacii, ale na polovici mam iny „typ“ batoziny ako na druhej
    ďakujem za odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET