Letecká doprava

Bezplatná príručná batožina vo Wizz Air

Low cost letecká spoločnosť Wizz Air mení pravidlá týkajúce sa príručnej batožiny. Od 29. októbra 2017 si tak budete môcť na palubu zobrať 1 kus príručnej batožiny s rozmermi 55 x 40 x 23 cm (štandardná veľkosť príručnej batožiny u iných prepravcov) zadarmo. Pasažieri, ktorí už majú zakúpenú veľkú príručnú batožinu na let po tomto dátume dostanú vrátených 120% zaplatenej sumy.

Wizz Air, najväčší nízkonákladový prepravca v strednej a východnej Európe, pristúpil na základe spätnej väzby od svojich zákazníkov ku zmene pravidiel týkajúcich sa príručnej batožiny. V súčasnosti si môžu pasažieri zadarmo vziať iba menšiu príručnú batožinu (42 x 32 x 25 cm), pričom za väčšiu príručnú batožinu si musia priplatiť 10, 20 alebo 40 €. Od 29. októbra 2017 si cestujúci spoločnosti Wizz Air budú môcť na palubu zadarmo vziať 1 kus príručnej batožiny s maximálnymi rozmermi 55 x 40 x 23 cm. Ak už máte na obdobie po 29. októbri 2017 letenku, ku ktorej ste si priobjednali veľkú príručnú batožinu, Wizz Air vám na váš WIZZ účet vráti 120% zo sumy poplatkov za príručnú batožinu.

Generálny riaditeľ Wizz Air József Váradi: „Dnešný oznam podčiarkuje záväzok Wizz Air-u neustále poskytovať špičkové služby svojim zákazníkom na každom kroku ich cesty. Wizz Air sa môže smelo pýšiť užívateľsky priateľským rozhraním svojich softvérových riešení, najmodernejšími technológiami a efektivitou svojej flotily, rovnako ako aj vynikajúcimi službami na palube a porfesionálnym personálom. Pracujeme tvrdo na tom, aby zákaznícka skúsenosť s WIZZ-om bola príjemná a bezproblémová, tak ako sa to len dá, a zrušenie poplatkov za príručnú batožinu jednoznačne podčiarkujú túto snahu.“

Spolu s novinkami ohľadom príručnej batožiny letecká spoločnosť Wizz Air zároveň uviedla novú službu WIZZ Priority, ktorá vám zabezpečí prednostný nástup do lietadla (v prípade nástupu prostredníctvom autobusu budete usadení vo vyhradenej časti a do lietadla budete vpustený medzi prvými), možnosť vziať si na palubu aj dodatočnú príručnú batožinu s max. rozmermi 40 x 30 x 18 cm a od 29. 10. aj garanciu, že príručná batožina bude umiestnená spolu s vami v kabíne lietadla. Poplatok za službu WIZZ Priority je 5 až 10 € pri zakúpení online alebo cez call centrum spoločnosti Wizz Air, resp. 25 € v prípade kúpy priamo na letisku. Poplatok za službu je nevratný.

Foto: T.Laurent (Airliners.net)


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com