Cestujeme po Slovensku

Dobrý trh na Panenskej

Aktualizácia (20.3.2012): Dobrý trh zavíta tento rok na Panenskú ulicu celkovo počas štyroch sobôt: 24. marca, 12. mája, 23. júna a 15. septembra. Tešiť sa môžete na aktivity pre deti, rôzne workshopy, pouličné koncerty alebo čitateľský kútik. Okrem toho tu nájdete všakovaké stánky s kvalitnými domácimi potravinami, starožitnosťami, knižkami a podobne. Dobrý trh bude na Panenskej ulici vždy od 10:00 do 16:00. Viac na www.dobrytrh.sk.

Vo štvrtok na sviatok Sedembolestnej Panny Márie sme sa boli pozrieť na Panenskú ulicu v centre Bratislavy, kde sa konala prvá susedská akcia pod názvom Dobrý trh na Panenskej. Akciu zorganizovalo občianske združenie Punkt, ktoré sa nechalo inšpirovať podobnými akciami v zahraničí, pričom záštitu nad podujatím prevzala starostka Starého Mesta.

V časti Panenskej ulice okolo Evanjelického lýcea bolo rozložených približne 20 stánkov, v ktorých podnikatelia z Panenskej ulice a okolia ponúkali svoje výrobky a služby. Kaviareň Next Apache vypredávala knižky zo svojej knižnice, obchod Kompot ponúkal tričká a ďalšie výrobky zo svojho sortimentu, v ďalších stánkoch ste si zase mohli kúpiť čerstvé holandské wafličky, vína zo Zemianskych sadov alebo biologické ovocie a zeleninu. V záhrade Evanjelického lýcea bola zase detská burza, stánok s vnímavými hračkami pre deti a malé detské stolíky s farbičkami a hračkami.

Na Dobrý trh sme prišli okolo jednej poobede a hneď nás prekvapilo množstvo ľudí, ktoré sem tiež zavítalo. V stánkoch s jedlom boli relatívne dlhé rady, jeden zo stánkov bol už dokonca prázdny a vyzdobený letáčikmi oznamujúcimi, že už majú vypredané a ďakujú…:) Veľa ľudí bolo na trhu ešte aj keď sme išli okolo približne o piatej poobede.


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET