Cestujeme po sveteŠport a relaxVideo

Jarná lyžovačka v Taliansku

V poslednú marcovú nedeľu sme sa vydali do Talianska na jarnú lyžovačku. Cesta z Bratislavy do talianskej dedinky Male‘ merala vyše 750 kilometrov, no výlet stál jednoznačne za to. Počas piatich dní výletu sme si schuti zalyžovali a dokonca sme si odskočili aj na krátku návštevu Benátok – zaliate jarným slnkom sú očarujúce. Lyžovačku v strediskách Folgarida – Marilleva alebo známejšom Madonna di Campiglio by sme odporučili aj najlepším priateľom a už teraz plánujeme budúcoročnú lyžovačku práve tu.

Vyše 750 kilometrov z Bratislavy do dedinky Male‘ sme pohodlne absolvovali po diaľniciach rôznych štátov Európy približne za 8 hodín. Z Rakúska vás cesta na chvíľu stiahne do Nemecka, odkiaľ sa vrátite do Rakúska, aby ste posledných asi 150 kilometrov absolvovali v Taliansku. Ešte pred cestou alebo najneskôr pred vstupom do Rakúska si nezabudnite kúpiť diaľničnú známku na rakúske cesty – desaťdňová diaľničná nálepka vás vyjde na 7,70 €. V Nemecku je diaľnica bezplatná, v Taliansku majú zase mýtny systém.

Ak nemáte vlastnú trasu, najjednoduchšie sa do Talianska dostanete po diaľnici okolo Viedne cez rakúsky Linz a Salzburg, kúsok Nemeckom cez Rosenheim a smerom na juh okolo rakúskeho mesta Innsbruck.

Lyžovačka v Taliansku je dobrou voľbou hneď z viacerých dôvodov. Prvým môže byť relatívna cenová dostupnosť, keďže Taliansko je pre Slovákov cenovo výhodnejšie ako napríklad Rakúsko alebo Francúzsko. Ďalším dôvodom sú samozrejme dobre vybudované lyžiarske strediská a kvalitne upravené svahy. V neposlednom rade má Taliansko neprekonateľnú devízu vo svojej gastronómii. Bez ohľadu na to kde sa v Taliansku nachádzate, všade nájdete reštaurácie s kvalitným talianskym jedlom a vínom za minimálne porovnateľné ceny, aké by ste za tradičnú pizzu či pastu zaplatili v talianskych reštauráciách na Slovensku.

Tip: Prečítajte si aj článok o lyžiarskom stredisku Folgarida – Marilleva.

Rezervujte si u nás ubytovanie vo Val di Sole. Ponúkame vám aj ubytovanie v Madonna di Campiglio.
U nás nájdete aj lacné letenky do Milána.

Zopár fotiek z našej jarnej lyžovačky v Taliansku:

Booking.com
LACNÉ UBYTOVANIE NA BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET