Cestujeme po sveteŠport a relaxTestujeme

TESTUJEME: Folgarida – Marilleva (Val di Sole, Taliansko)

Ako som už spomínal v článku Jarná lyžovačka v Taliansku, na prelome marca a apríla sme si to namierili na jarnú lyžovačku do malej dedinky Male‘ v Taliansku, iba zopár kilometrov od najbližšieho lyžiarskeho strediska Folgarida – Marilleva. Napriek neprestajnému lejaku po ceste sme dúfali, že druhý deň po príchode nás privíta slnkom a modrou oblohou.

A tak aj bolo. Zobudili sme sa do krásneho jarného dňa a čo najskôr sme sa vybrali na svah. Prvý deň sme zvolili najbližšie lyžiarske stredisko – Folgarida – Marilleva – ležiace v srdci Val di Sole (slnečné údolie). Stredisko ponúka 33 zjazdoviek s celkovou dĺžkou 53 kilometrov, obslúžených 27 sedačkami a lanovkami. Celková prepravná kapacita strediska je 38 284 osôb za hodinu. Najvyšší vrchol strediska je Monte Vigo s nadmorskou výškou 2179 m.n.m. Náročnosť svahov je rôzna, od ľahkých modrých (47 %), cez stredne ťažké červené (40 %) až po náročné čierne (13 %). Stredisko Folgarida – Marilleva ponúka aj snowpark pre nadšencov jednej dosky. Dve zjazdovky ponúkajú aj nočné lyžovanie pri umelom osvetlení.

Náš tip: Takzvané čierne zjazdovky, ktoré sú synonymom náročnosti, sú v Taliansku klasifikované trochu voľnejšie. Ak teda nie ste úplný začiatočník a chcete okúsiť trochu náročnejší svah, kľudne sa spustite aj po čiernej.

Do strediska Folgarida – Marilleva sa môžete dostať z rôznych miest, my sme využili kabínkovú lanovku so základnou stanicou v dedinke Daolasa. Bezplatné parkovisko je tu samozrejmosťou.

Lyžiarska sezóna je v stredisku Folgarida – Marilleva rozdelená do dvoch kategórií – vysoká a nízka. Hlavná sezóna (kedy sú skipasy pochopiteľne drahšie) je od konca decembra do približne polocive januára a potom od konca januára do začiatku marca. Pri zohľadnení kvality ponúkaných služieb si však dovolím tvrdiť, že aj drahšie skipasy počas hlavnej sezóny sa oplatia viac, ako napríklad skipasy v Jasnej. My sme za celodenný skipas zaplatili 29 €. Ak si kúpite viacdenné lístky, môžete ušetriť, musíte si však byť istí, že ich využijete. Stredisko tiež ponúka rôzne akcie a zľavy. Napríklad deti do 8 rokov v sprievode dospelého člena rodiny lyžujú zadarmo, ak si dospelá osoba kúpi 3 až 14-denný skipas.

Náš tip: Stredisko Folgarida – Marilleva (podobne ako iné talianske strediská) ponúka zaujimavú akciu pod názvom FREE SKI WEEKS. Ak sa v danom termíne ubytujete na týždeň v niektorom zo zúčastnených ubytovacích zariadení, 6-dňový skipas dostanete úplne zadarmo.

V stredisku Folgarida – Marilleva si môžete kúpiť aj skipas platný pre neďaleké stredisko Madonna di Campiglio. Takýto lístok je približne o 7 € drahší, no získate tak prístup k ďalším viac ako 50 kilometrom svahov. Strediská sú navzájom prepojené, takže sa nemusíte báť presunov pešo či skibusmi. Nám cesta zo strediska Folgarida – Marilleva do Madonny di Campiglio trvala približne 2 hodiny, celý čas sme však lyžovali, a teda nemôže byť reč o premrhanom čase.

Ak sa rozhodnete pre lyžovačku vo Val di Sole, stredisko Folgarida – Marilleva je výbornou voľbou. Nielenže tu nájdete kvalitne upravené svahy a široký výber zjazdoviek, aj ďalšie služby sú na vysokej úrovni. Ak by sa vám náhodou stredisko zunovalo, prejdite plynulo do strediska Madonna di Campiglio. V prípade pekného slnečného počasia vám odporúčame Solarium pri konečnej stanici lanovky Daolasa – za 2 € si môžete požičať lehátko a chytiť trochu bronzu. V tom prípade vás však jednoznačne varujeme, aby ste nezabudli na opaľovací krém – slnko vo výške 2000 m.n.m. môže byť veľmi nebezpečné.

Rezervácia: Vďaka stránke Booking.com si môžete u nás hneď teraz zarezervovať ubytovanie vo Val di Sole.


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE