Cestujeme po SlovenskuTestujemeVideo

TESTUJEME: Biofarma Príroda v Stupave

V dnešný krásny jarný deň sme sa vybrali navštíviť Biofarmu Príroda neďaleko Stupavy v Malých Karpatoch. Biofarma Príroda je vynikajúce miesto nielen pre rodiny s deťmi, ale pre všetkých, ktorí chcú stráviť chvíľu na čistom čerstvom vzduchu, obklopení domácimi zvieratami a krásnymi stromami. Keď už budete na Biofarme Príroda, nezabudnite navštíviť príjemnú slovenskú kolibu alebo obchodík Ďatelinka s tradičnými syrovými výrobkami.

Biofarma Príroda je ukrytá v lone borovicového lesa, dostatočne izolovaná od hlavnej cesty. Nachádza sa približne 15 minút od centra Bratislavy, neďaleko Stupavy. Dostať sa sem môžete buď po diaľnici alebo po starej ceste cez Stupavu.

Ak sa rozhodnete ísť po diaľnici, vydajte sa smerom na Brno, použite výjazd Lozorno a pokračujte smerom na Stupavu. Keď miniete golfové ihrisko a parkovisko Artézska studňa, sledujte značky, ktoré vás dovedú na odbočku doľava na salaš.

Poznámka: Odbočka na lesnú cestu k biofarme Príroda je veľmi nenápadná, takže nechoďte príliš rýchlo.

V čase našej návštevy bolo pred farmou zaparkovaných dosť veľa áut, no v areáli to vôbec nebolo poznať. Po vstupe na biofarmu zahoďte všetky vaše starosti a jednoducho sa prechádzajte. Nájdete tu nielen domáce zvieratá ako kone, ovce alebo kozy (teraz na jar aj so svojimi mladými), ale aj arborétum (stromovú záhradu), vinicu, sad alebo lúku vhodnú na opekanie či na piknik.

Zaujimavosťou je konský pár, ktorý zdieľa spoločný výbeh. Ide o dva kone na zaslúženom „konskom dôchodku“.

On – boxer Kubo – pomáhal pri odpratávaní kalamity vo Vysokých Tatrách. Tu nielen prišiel o jedno oko, ale takmer sa doslova prepracoval na druhý svet. Tesne pred odvozom na bitúnok sa ho ujali ľudia z Biofarmy Príroda a umožnili mu tak užívať si zaslúžený odpočinok.

Ona – kobyla Ďatelinka – je už niekoľko rokov Kubova najlepšia kamarátka. Ako ťažná kobyla, aj ona pomáhala pri odpratávaní popadaných stromov v našich veľhorách. Kubo a Ďatelinka spolu tvoria na farme nádherný zvierací pár a je krásne vidieť, ako sa od seba nepohnú ani na krok.

Ak počas návštevy biofarmy vyhladnete, jednoznačne navštívte miestnu kolibu. Nachádza sa v originálnej hnedej drevenici privezenej z Oravy. Určite si tu vyberiete z ponuky tradičných slovenských jedál ako kapustnica s klobásou, bryndzové halušky na rôzny spôsob, pirohy na slano aj na sladko alebo výborný baraní guláš a špeciality na grile. Podrobnejšiu ponuku jedál nájdete v jedálnom lístku na stránke biofarmy.

Ak práve nebudete hladní, no chceli by ste si neskôr pochutiť na slovenských syroch, v predajni Ďatelinka si môžete kúpiť nielen ovčí syr (vyrobený z pravého ovčieho mlieka) a oštiepok, ale aj pravú nepasterizovanú bryndzu alebo korbáčiky.

Okrem týchto služieb Biofarma Príroda ponúka aj jazdu na koči alebo poníkovi, prezentáciu výroby syra, detské ihrisko alebo možnosť prenajať si ohnisko či usporiadať netradičnú firemnú akciu v party stane alebo na grilovacej terase.

K návšteve Biofarmy Príroda sme sa rozhodli po odporúčaní našich známych, a preto by sme aj my vám chceli odporučiť jej navštevu. Ak máte deti, ukážte im život na dedine. Ak deti nemáte, využite krásne jarné počasie na prechádzku na čerstvom vzduchu. Nezabudnite sa uvoľniť a poriadne sa nadýchajte vône stromov a jarnej prírody.

Zopár fotiek z Biofarmy Príroda v Stupave:


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

8 komentárov

  1. Monika

    ja som bola dost sklamana, vela znamych mi to odporucilo, ale bryndzove halusky, na ktore som sa tesila mali daleko od bryndze :( :(

  2. Joana

    Bola som na Biofarme v Stupave aj s par zahranicnymi, ktori sa neobavali vyskusat nasu bryndzu……….a velice chutila. Kedze nebolo casu na Tatry, Terchovu a spol….tak kusok toho klasickeho,slovenskeho, tradicneho na skok z BA, co sa uz vytraca, sa mi zda dost prakticke…
    Bola som tam dalsi krat aj s mojimi rodicmi a na prekvapenie, neviem co davaja ake umeliny do kupovanej bryndze, mozno to robi pasterizacia,, ale moja mamina klasicku kupovanu bryndzu nemoze jest, lebo ma asi nejaky zvlastny druh alergie, vzdy sa potom rozkasle a zacne jej stahovat hrdlo, ze nemoze dobre dychat. Ale po bryndzovych haluskach z Biofarmy jej nic nebolo a kupila si syry aj bryndzu domov……….aaaaaa……ziadne problemy nemala.
    Takze vrelo odporucam.

    • Mike

      Super Joana, zaujímavý postreh…nám tiež veľmi chutilo a páčilo sa…musíme to zopakovať teraz so synom…:)

  3. rene

    Neznášam to smrdí to tam po prasatách a koňoch.Takže fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj!!!!!!!!!!!!!!

    • Mike

      A čo by si čakal na farme? :)
      Mimochodom, ak sa nemýlim, tak prasatá tam ani nemajú ;)

  4. sara

    Dnes sme boli na biofarme zo školy a pre deti je to ako raj.

  5. Daniel

    Bývam v Stupave, čiže Biofarmu poznám a rovnako ju vrelo odporúčam. Bol som tam už pár krát aj s rodinkou a pre malé deťúrence je to ako stvorené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com