Šport a relax

V Londýne namiesto metrom radšej pešo

Londýnsky dopravný podnik má na svojej stránke prístupnú nezvyčajnú mapu londýnskeho metra. Na rozdiel od normálnej mapy sú na tejto mape vyznačené stanice metra v Londýne a počet krokov medzi jednotlivými stanicami. Jednoduchým prepočtom si tak môžete vyrátať, koľko kalórií spálite, ak namiesto metra pôjdete pešo.

Mapu zhotovili dobrovoľníci, ktorí zaznamenávali počet krokov medzi jednotlivými stanicami metra v Londýne. Ak si chcete počet krokov prerátať na približné množstvo spálených kalórií, stačí ak počet krokov vynásobíte číslom 0,03. Výskumy totiž hovoria, že pri každých 100 krokoch spálite asi 3 kalórie. Vedci ďalej odporúčajú, aby sme každý deň urobili aspoň 10 000 krokov. Londýnčanom sa to bude od teraz dodržiavať o niečo ľahšie…:)

Ak by ste si to chceli vyskúšať na vlastnej koži, zarezervujte si lacné letenky do Londýna.
Lacné ubytovanie v Londýne si môžete nájsť na stránke booking.com.

Bezplatný turistický sprievodca – Londýn

Autor fotky: Marianna


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com