Cestujeme po sveteLetecká doprava

Ďalšie novinky z Letiska Bratislava

Okrem už ohláseného skoršieho obnovenia linky do Dubaja avizuje Letisko Bratislava aj ďalšie novinky, ktoré naznačujú postupné, hoci iba pomalé oživenie leteckej dopravy pri očakávanom odznievaní pandémie koronavírusu. Vzhľadom na aktuálnu situáciu Ryanair a Wizz Air dočasne obmedzujú lety do Veľkej Británie.

Aktualizácia (21.1.2021): Situácia je nevyspytateľná a rýchlo sa mení (k horšiemu). Viac v článku Nepríjemné správy z Letiska Bratislava.

Slovenská letecká spoločnosť AirExplore (AXE) už túto nedeľu 17. januára spúšťa novú pravidelnú linku z Letiska M. R. Štefánika do Štokholmu. Prevádzkovať ju bude raz za dva týždne, teda každú druhú nedeľu. Linka na letisko Štokholm-Arlanda je zatiaľ naplánovaná do 5. decembra 2021, obsluhovať ju bude lietadlo typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 miest.

Podľa mojich informácií linka pôvodne vznikla pre potreby stavebných spoločností, ktoré v hlavnom meste Švédska pomáhajú na stavbe novej linky metra. Potvrdzuje to aj vyjadrenie generálneho riaditeľa AirExplore Martin Štulajter: „Doposiaľ sme zabezpečovali charterové lety medzi Bratislavou a Štokholmom na objednávku slovenských stavebných spoločností, ktoré potrebujú prepravovať do Švédska svojich zamestnancov. Rozhodli sme sa však ponúknuť možnosť zakúpiť si letenky z Bratislavy do švédskeho Štokholmu aj pre bežnú verejnosť a lety tak budeme prevádzkovať ako pravidelné linky. Letenky si môžu záujemcovia zakúpiť priamo cez našu webstránku www.airexplore.sk za ceny od 119 € za jednosmernú letenku.“

Z dôvodu epidemiologickej situácie vo Veľkej Británii a Írsku nebude low cost dopravca Ryanair do konca marca zabezpečovať linky medzi Bratislavou a Londýnom-Stanstedom, Manchesterom a Dublinom, čím sa v podstate až do začiatku letného letového poriadku z bratislavského letiska stiahne. Lety od včera obmedzil aj dopravca Wizz Air. Ten má v pláne obnoviť linku do Londýna-Lutonu od 10. februára a od začiatku marca aj do Kyjeva-Žuljany, bulharskej Sofie a Skopje v Severnom Macedónsku. Linky do ďalších destinácií plánujú obaja dopravcovia obnoviť od konca marca 2021.

Druhou novinkou je nová charterová linka z Bratislavy do letoviska Punta Cana v Dominikánskej republike, ktorá však bude prevádzkovaná iba na objednávku cestovných kancelárií a iba do konca zimného letového poriadku, konkrétne od 12. februára do 24. marca 2021. Zabezpečovať ju bude nový dopravca Corendon lietadlom typu Boeing 767.

Aktuálne môžete z Letiska Bratislava využiť pravidelnú linku dopravcu Air Cairo do egyptskej Hurghady, ktorá je v prevádzke každý piatok. Cestovné kancelárie okrem toho predávajú aj dovolenky s odletom z Bratislavy počas jarných prázdnin do emirátu Ras al Khaimah v Spojených arabských emirátoch či na Kapverdy.

Foto: AirExplore


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK