Tlačové správy

TS: Prvé lietadlo Slovakian Airlines už v Bratislave

V utorok 20. septembra 2011 o 14:00 hod. pristálo na letisku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave prvé lietadlo novovznikajúcej leteckej spoločnosti Slovakian Airlines typu Boeing 737-500. Lietadlo, ktoré doteraz prevádzkovali České aerolínie, je prenajaté od arménskej leteckej spoločnosti Armavia a priletelo z anglického Norwichu, kde dostalo nové farby Slovakian Airlines. Kapacita lietadla je 84 miest v turistickej triede a 24 miest v obchodnej triede.

Po získaní potrebných licencií Slovakian Airlines plánujú poskytovať služby pravidelnej leteckej dopravy nielen na letisku v Bratislave, ale potenciálne aj na košickom a popradskom letisku. Podľa slov predsedu predstavenstva spoločnosti Arnolda Medzihradského by mala spoločnosť predbežne začať lietať od 15. decembra tohto roku. Prvé linky nového prepravcu by mali smerovať do Anglicka, Talianska, Španielska, Ruska či Arménska.

***
Slovakian Airlines sú privátnou leteckou spoločnosťou vo vlastníctve slovenského podnikateľa Arnolda Medzihradského a Michaila Bagdasarova z Ruskej federácie.


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com