TS: Historické Hotely Slovenska a SACR podpísali memorandum o spolupráci

Symbolicky v najstaršom nepretržite prevádzkovanom hoteli na Slovensku s históriou viac ako 140 rokov podpísala asociácia Historické hotely Slovenska a Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) memorandum o spolupráci. Aktu slávnostného podpisu sa za SACR zúčastnil generálny riaditeľ Peter Belinský, ktorý povedal: “Spájanie progresívnych aktivít je cestou k úspechu a ten slovenský cestovný ruch potrebuje ako soľ.”

Dohoda dáva priestor na širšiu propagáciu nášho kultúrno-historického dedičstva najmä na trhoch v zahraničí. Z marketingových prieskumov, ktoré má agentúra k dispozícii, sú práve historické pamiatky vnímané ako atrakcie s najväčším potenciálom rastu zahraničných návštevníkov. Preto sa obe organizácie dohodli aj na vzájomnej propagácii a na súčinnosti pri účasti na podujatiach, kde by bolo možné vytvoriť priestor na prezentáciu svojich aktivít.

Prezidentka HHS Daniela Miháliková sa vyjadrila k podpísaniu memoranda: “Chceme takto spečatiť a rozšíriť našu spoluprácu so SACR, lebo spolupráca je základom úspešného fungovania cestovného ruchu. HHS šíria dobré meno Slovenska v zahraničí a ponúkajú jedinečné zážitky v symbióze s prírodnými krásami a historickými pamiatkami. S podporou SACR bude náš hlas silnejší.”

Memorandum bolo netradične poňaté, pretože namiesto podpisu na tradičný hlavičkový papier sa aktéri podpisovali na repliku historického dokumentu, kde bol text memoranda napísaný švabachom a v staroštúrovčine aj s pečaťou HHS otlačenou do pečatného vosku.

***
Historické Hotely Slovenska boli založené v septembri 2009, deviatimi členmi sú Chateau Béla (Belá), Hotel Bankov (Košice), Kaštieľ Péchy – Lovecký Dom a Park (Hermanovce), Kaštieľ Villa Nečas (Žilina), Hotel Sandor Pavillon (Piešťany), Hotel u Leva (Levoča), Grand Castle (Liptovský Hrádok), Hotel Amade Chateau (Vrakúň), Hotel Jeleň (Hlohovec). Významným úspechom bolo prijatie asociácie do prestížnej Európskej asociácie Historic Hotels of Europe.

KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Komentáre: 1

1. Vladimir

Ahoj Mike, drzim Ti palce pri Tvojej snahe posunut hranice kvality poskytovania sluzieb v cestovnom ruchu dopredu! Verim, ze sa najde co najviac nadsencov pripravenych Ta podporit a vyuzit kazdu prilezitost na zviditelnenie toho, co tu mame dobre a zlepsenie toho, co este potrebuje zmenu :-)