Tlačové správy

TS: Danube Wings s novým generálnym riaditeľom Jánom Rostášom

Ing. Ján Rostáš, PhD. je novým generálnym riaditeľom a členom predstavenstva spoločnosti VIP WINGS, ktorá prevádzkuje najväčšie slovenské aerolínie Danube Wings. Funkciu prevzal po Petrovi Galovičovi, ktorý zostáva v spoločnosti vo funkcii člena predstavenstva a letového riaditeľa (Flight Operation Manager).

Ján Rostáš pracuje v spoločnosti od februára 2010 ako zástupca generálneho riaditeľa a Security Manager. Je absolventom Vysokej školy  dopravy a spojov v Žiline, odbor Prevádzka a manažment leteckej dopravy, kde absolvoval aj doktorandské štúdium venované Quality managementu leteckých spoločností Počas viacerých semestrov tu vyučoval Prevádzku leteckej dopravy. V rokoch 2003 až 2009 pracoval aj ako letový dispečer v Sky Europe Airlines.

„Po turbulentnom roku 2010, ktorého nástrahy sa nám, pod vedením Petra Galoviča, podarilo úspešne zvládnuť, prišiel čas na konsolidáciu spoločnosti a prípravu realizácie plánov rozvoja nových charterových a pravidelných liniek v roku 2012,“ hovorí Ján Rostáš. „Kľúčovým pre nás zostávajú slovenský a taliansky trh, kde budeme chcieť náš trhový podiel v budúcnosti ešte viac posilniť,“ dodáva.

Danube Wings v tomto roku (1.1.2011-31.7.2011) nalietal v  porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o 448 charterových letových hodín viac (2010 – 293 hodín, 2011 – 741). Najčastejšími charterovými destináciami boli talianske Rimini (sezónna zahraničná báza spoločnosti), Salerno (lety z Bratislavy), grécke ostrovy (z Rimini), Nemecko (najmä Mníchova a Karlsruhe – Rimini)  a švajčiarsky Bazilej (do Rimini).

Pri pravidelných linkách prišlo k výraznému zlepšeniu ekonomiky letov na vnútroštátnej linke Bratislava – Košice a nárastu počtov cestujúcich na sezónnych trasách do Zadaru a Rijeky. Linka do Splitu je tento rok, podobne ako ten minulý, počas celej sezóny takmer úplne vypredaná.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

2 komentáre

  1. marian p

    a co lety s popradu a kosic do londyna pracujucich zo slovenska v anglicku pribuda a vsetci su odkazany na bratislavu-cely vychod slovenska

    • Mike

      Dobrá otázka smerom na nového riaditeľa…len neviem, či počet pracujúcich zo Slovenska v Anglicku stále stúpa, skôr mám pocit, že už ich toľko nie je ako kedysi…;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK