Letecká doprava

Michael O’Leary chce opustiť Ryanair

Súčasný šéf írskej low cost leteckej spoločnosti Ryanair Michael O’Leary plánuje do dvoch až troch rokov opustiť post generálneho riaditeľa spoločnosti Irish airline Ryanair. Ako sa vyjadril pre rádio RTE, „očakávam, že o dva až tri roky budem preč z Ryanairu„. Okrem toho dodal, že pred odchodom by bol ešte rád svedkom prevzatia konkurenta Aer Lingus spoločnosťou Ryanair. V minulosti sa už o to dvakrát pokúsil, no neúspešne.

Micheal O’Leary už niekoľkokrát odložil svoj odchod z čela najväčšej nízkonákladovej leteckej spoločnosti v Európe. Generálnym riaditeľom spoločnosti Ryanair sa stal v roku 1994. Pod jeho vedením Ryanair zdokonaľoval low cost model, ktorého priekopníkom je americká letecká spoločnosť Southwest Airlines. Medzi najväčšie zásluhy O’Learyho možno považovať zrod tzv. „vedľajších príjmov“ a lacné letenky za 1 penny. Medzi jeho ambiciózne požiadavky patrí deregulácia hlavných letísk v Írsku a transformácia klasických leteckých spoločností.

Lacné letenky do celého sveta nájdete na Lacné letenky.

Michael O’Leary je známy svojím žoviálnym prejavom, nevyberaným jazykom a občasnou aroganciou. Vo svojich verejných prejavoch sa občas uchýli k osobným útokom a vulgarizmom. Zainteresovaní ľudia si isto pamätajú jeho popis prvej triedy v plánovanej interkontinentálnej leteckej spoločnosti RyanAtlantic, kde sľuboval „bezplatné postele a orálny sex“ (pozri video). Spoločnosť Ryanair je tiež známa rôznymi odkazmi pre konkurenciu na lietadlách („Bye Bye SkyEurope“ alebo „Bye Bye Latehansa„).

Írska low cost spoločnosť Ryanair je považovaná za najväčšiu low cost leteckú spoločnosť v Európe. Prevázdkuje 206 lietadiel typu Boeing 737-800, ktoré z 37 bází v Európe obsluhujú viac ako 950 leteckých liniek. V roku 2008 odviezli takmer 58 miliónov pasažierov, čo v porovnaní s rokom 2007 predstavuje nárast o 18 %. Charakteristickou črtou spoločnosti Ryanair sú akciové lacné letenky za 1 cent, resp. 1 €.

Bezplatné postele a orálny sex“ na palube RyanAtlantic:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NWswpjtCe5I[/youtube]

Zdroje: Reuters, Wikipedia
V článku bola použitá fotografia zo stránky www.spiegel.de.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

2 komentáre

  1. Mike

    Niečo ťa na tej spoločnosti zaujalo, Okuin? :D

  2. Okuin

    Dufam, ze este stihne spustit ten RyanAtlantic..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK