Cestovanie

Ryanair otvorí novú pravidelnú linku Bratislava – Düsseldorf

V júli sa rozšíri počet pravidelných leteckých liniek z Bratislavy. Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair oznámila otvorenie novej linky medzi Bratislavou a nemeckým Düsseldorfom. Už tradične spoločnosť Ryanair nebude lietať priamo na letisko Düsseldorf International, ale na 78 kilometrov vzdialené letisko Weeze.

Írska low cost spoločnosť Ryanair bude na trase Bratislava – Düsseldorf (Weeze) lietať trikrát týždenne. Prvý let sa uskutoční 4. júla 2009. Otvorenie novej pravidelnej linky do Bratislavy je súčasťou rozširovania leteckých spojení z tejto nemeckej základne. Celkový počet liniek prevádzkovaných írskou low cost spoločnosťou Ryanair sa po rozšírení zvýšil na 44.

Letisko Weeze sa nachádza 78 kilometrov od nemeckého mesta Düsseldorf, 110 kilometrov od mesta Dortmund alebo 86 kilometrov od holandského mesta Eindhoven.

Aktualizácia 23. apríla 2009: Spoločnosť Ryanair zavrie svoju bázu na letisku Weeze (Düsseldorf) ak súd v Münsteri nezruší nariadenie o obmedzení prevádzkových hodín letiska. Weeze by tak prišlo o 2 500 pracovných miest a 2,5 milióna pasažierov ročne. Ryanair už pozastavil rezervácie na lety, ktorých sa toto obmedzenie týka. Definitívne rozhodnutie by malo prísť 29. apríla.

Aktualizácia 1. mája 2009: Írsky low cost prepravca Ryanair nakoniec nezavrie svoju bázu v nemeckom meste Weeze pri Düsseldorfe. Spoločnosť sa tak rozhodla potom, čo letisko dostalo povolenie na prevádzku za nezmenených podmienok.

Vyhľadajte si lacné letenky do Nemecka.


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com