Tlačové správy

TS: Letisku v Poprade pribúdajú cestujúci i linky

Počas letnej sezóny (jún – september 2009) letisko Poprad-Tatry zaznamenalo nárast cestujúcich. „Mali sme 25 612 cestujúcich, čo je o 1,5 % viac oproti rovnakému obdobiu v roku 2008,“ hovorí Ivana Herkeľová, riaditeľka letiska. „Leto sa tak dá zhodnotiť ako úspešné,“ dodáva.

Výsledok sa podarilo dosiahnuť aj napriek krachu SkyEurope, keďže v septembri sa už nelietalo do Londýna na úspešnej linke s 93 % vyťažením. Za výborným výsledkom stojí práve skvelé obsadenie tejto linky, ale aj chartrové lety do Burgasu, ktoré využilo o 8 % viac cestujúcich, než minulý rok. Zároveň v roku 2009 pribudli pravidelné linky do Bratislavy a Bologne, či sezónna letná linka do Splitu. „Cestujúcim ponúkneme ešte viac možností, pretože už od 25. októbra začnú lietať avizované pravidelné linky do Varšavy a Bruselu,“ hovorí riaditeľka letiska Ivana Herkeľová. Varšava sa bude lietať v stredu, piatok a nedeľu, pričom prvý let je už túto nedeľu. Do Bruselu sa z Popradu poletí každý štvrtok. Od decembra pribudnú sobotné spojenia do Kyjeva a v rámci spolupráce Danube Wings a Českých aerolínií bude obnovené spojenie do Londýna (v utorok, štvrtok a nedeľu), pribudne Manchester (vždy v utorok a štvrtok) a raz týždenne Dublin (každú sobotu). Popri tom sa lieta ďalej do Bratislavy, Bologne, či Bazileja. Letový poriadok je k dispozícii na webe letiska: www.airport-poprad.sk a letenky na nové spojenia sú už v predaji. „Ceny sú nastavené tak, aby boli prístupné pre širokú verejnosť od študentov, obchodných cestujúcich, ale aj tých, čo cestujú za spoznávaním,“ hovorí riaditeľka letiska.

Za obdobie január – september 2009 letisko rástlo aj v počte pohybov (odletov a príletov), ktorých bolo 7337, čo je o 18 % viac, ako v rovnakom období roku 2008. Na letisku v januári-septembri pristávali lietadlá v celkovej hmotnosti 27969 ton, čo je o 23 % viac ako v predošlom roku.

Zdroj: Letisku v Poprade pribúdajú cestujúci i linky

Booking.com
LACNÉ UBYTOVANIE NA BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET