Cestujeme po SlovenskuŠport a relaxTestujemeVideo

TESTUJEME: Skicentrum Bačova roveň (Nízke Tatry)

Prvú lyžovačku tohoročnej sezóny sme absolvovali v stredisku Skicentrum Bačova roveň vo Vyšnej Boci pod horským priechodom Čertovica v Nízkych Tatrách. Čo do veľkosti sa jedná o menšie stredisko s tromi vlekmi a tromi svahmi. Kvôli slabému snehovému základu bola v prevádzke iba hlavná 900-metrová zjazdovka (Zjazdovica) a jedna klasická Tatrapoma. Nedá sa nepostrehnúť, že stredisko sa snaží o zlepšenie služieb, no bohužiaľ to má zatiaľ opačný efekt.

Jednoznačným plusom tohoročnej sezóny je posilnenie zasnežovacieho systému. Bačova roveň je tak už vybavená tromi stacionárnymi zasnežovacími stožiarmi a zopár mobilnými delami. Keďže takmer na celom Slovensku v tomto čase vládne mrazivé počasie, na Bačovej rovni zasnežujú doslova vo dne v noci.

Čo sa týka samotnej lyžovačky, Skicentrum Bačova roveň je na tom až na pár detailov dobre. Svah býva tvrdý a celkom dobre upravený, s pribúdajúcim počtom dovolenkárov sa však postupne zapĺňa. Čakacia doba na vleku je znesiteľná (5 – 15 minút), pomohlo by ale, ak by spustili aj druhý vlek – kotvu Doppelmayer. Ako som už písal v úvode, svah ulahodí nielen priemerným, ale aj skúseným lyžiarom.

Ďalšie zážitky až tak pozitívne bohužiaľ nie sú. Pokladňa je po novom bližšie k hotelu, no človek by ju čakal práve pri vlekoch, kde aj doteraz bola. Na jej starom mieste je teraz zdanlivo vylepšený bufet. Po chvíli ale človek príde na to, že v bufete majú napríklad iba jednu rýchlovarnú konvicu, čo prípravu teplých nápojov výrazne predlžuje. Niektoré ceny v bufete sú aj s vysokohorskou prirážkou, no z tisícky vám vydajú iba zriedkavo. Po oboch stranách bufetu sú terasy, tie sú však dosť nešťastne zastrešené, takže ak sa chcete počas krátkej pauzy od lyžovania aj trochu slniť, na terasu nechoďte alebo si vytiahnite lavičku na svah. Záchody na svahu nehľadajte, tie sú iba zboku blízkeho hotela Barbora. Pre kľúč od záchodu si však musíte ísť až na recepciu do hotela, takže na záchod môžete ísť rovno tam…

Celodenný lístok na vlek bude od nového roka stáť 16 € (12 € pre deti do 12 r.), za poldenný zaplatíte 13 € (9 € pre deti do 12 r.). Za bezkontaktnú bielu permanentku sa platí záloha cca. 3 €. Stredisko poskytuje zľavu 1 € z ceny jednodňového lístka pre študentov, miestnych obyvateľov a hostí ubytovaných v hoteli Barbora.

 


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com