Video

Vianočné stromčeky vo svetových metropolách I.

Zaujímalo vás niekedy, ako vyzerajú vianočné stromčeky vo veľkomestách Severnej a Južnej Ameriky? S cestujemeposvete.sk sa môžete vydať na virtuálnu cestu za veľkú mláku. Našu cestu za vianočnými stromčekmi začíname v Severnej a Južnej Amerike.

Spojené štáty americké

New York

V stredu 3. decembra sa pri Rockefeller Center v New Yorku zišli už po 76. krát davy ľudí, aby sa stali svedkami rozsvecovania vianočného stromčeka. Takmer 24-metrovú nórsku jedľu osvetľujú tisíce svetielok. Tento rok jej vrchol zdobí kryštáľová hviezda z dielne Swarovski s priemerom takmer 3 metre, ktorá váži vyše 200 kg a zdobí ju 25 tisíc kryštálikov.

Washington D.C.

Národný vianočný stromček (National Christmas Tree) sa v hlavnom meste USA rozsvecuje už od roku 1923. Tento rok ho americký prezident s prvou dámou rozsvietili vo štvrtok, 4. decembra. Ozdoby na stromček dodávajú každý rok sponzorské organizácie zo všetkých štátov.

http://www.youtube.com/watch?v=gfpNSSyDv3k

Los Angeles

Najznámejší a najvyšší vianočný stromček v Los Angeles sa volá Grove Christmas Tree a má takmer 37 metrov. Od roku 2002 sa rozsvecuje každý rok približne v strede novembra za sprievodu najzvučnejších mien hudobného priemyslu.

Brazília

Rio de Janeiro

Vianočný stromček v Riu de Janeior je vskutku originálny – ide o najväčší plávajúci vianočný stromček na svete. Je vysoký 82 metrov, približne ako 27 poschodová budova.

http://www.youtube.com/watch?v=7QhAj06CEos

Kanada

Toronto

V obrovskom nákupnom centre Eaton Centre odhalili koncom novembra ďalší stromček z dielne Swarovski.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET