Cestujeme po sveteVlaková doprava

Máš 18 rokov? Objavuj EÚ z vlaku zadarmo!

Všetci Slováci (a občania ostatných krajín EÚ) majú opäť šancu zapojiť sa do iniciatívy Európskej únie DiscoverEU a získať zadarmo 30-dňový lístok na vlak, s ktorým môžu objavovať EÚ. Pokračovanie iniciatívy oznámila začiatkom minulého týždňa eurokomisárka pre inovácie, výskum, kultúru, vzdelávanie a mládež Mariya Gabriel.

DiscoverEU je iniciatíva Európskej únie, ktorá umožňuje všetkým mladým ľuďom vo veku 18 rokov zadarmo cestovať vlakom po EÚ a spoznávať jej históriu, obyvateľov a kultúru. Cieľom iniciatívy je ponúknuť mladým ľuďom možnosť získať skúsenosti s cestovaním, využívať slobodu pohybu v Európskej únii a objavovať jej rozmanitosť. Iniciatíva funguje od roku 2018 a doteraz sa v rámci nej rozdalo takmer 70 000 bezplatných lístkov na vlak. Vďaka programu DiscoverEU budú môcť mladí ľudia rozvíjať svoje životné zručnosti vrátane nezávislosti, sebadôvery a otvorenosti voči iným kultúram. Eurokomisárka Mariya Gabriel si zároveň od tejto iniciatívy sľubuje zvýšenie atraktivity železničnej dopravy a považuje ju za jeden z kľúčových prvkov prebiehajúceho Európskeho roku železníc.

Cez nás si môžete zarezervovať lacné lístky na vlak po celej Európe

Do súťaže o lístky na vlak sa môžu zapojiť všetci mladí ľudia, ktorí oslávili alebo tento rok oslávia 18. narodeniny. Vzhľadom na minuloročný výpadok spôsobený koronavírusom Únia tento rok poskytne dvojnásobný počet lístkov. Zapojiť sa budú môcť všetci občania EÚ, ktorí oslávili plnoletosť v roku 2020 a tí, ktorí osemnástiny oslávia tento rok.  Výberový proces by sa mal spustiť v októbri tohto roka, pričom vybraní uchádzači budú môcť cestovať v období od marca 2022 do marca 2023 po dobu max. 30 dní. Kvôli pandémii bude súčasťou výhry aj poistenie lístkov v prípade protipandemických opatrení.

V rámci aplikačného procesu budú záujemci musieť odpovedať na niekoľko otázok o európskej histórii a kultúre. Posledného kola súťaže sa zúčastnilo približne 74 tisíc mladých ľudí, z toho 810 zo Slovenska (bezplatný lístok nakoniec získalo 224 z nich). Ak ťa iniciatíva DiscoverEU zaujala, sleduj jej internetovú stránku a určite sa zapoj.

V článku je použitá fotka zo stránky Deutsche Bahn AG.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE