Letecká doprava

Úspešný rok 2017 v Košiciach

Január je tradične časom na bilancovanie, čo urobili aj predstavitelia letiska Košice (KSC). Z pohľadu konektivity bol rok 2017 najúspešnejším a z pohľadu počtu pasažierov druhým najúspešnejším v jeho histórii.

Celkovo prešlo v roku 2017 bránami košického letiska 496 708 cestujúcich, čo v porovnaní s predchádzajúcim rokom predstavuje nárast o 13,7 %, resp. 60 012 osôb. Najväčšou mierou k tomu prispela charterová, čiže dovolenková preprava, ktorá sa zvýšila o 41,3 %. Najrušnejším dňom na letisku bol 23. august 2017, keď letisko vybavilo 3 621 pasažierov.

Výkonný riaditeľ letiska Košice zhodnotil rok 2017 nasledovne: „Vďaka historicky najlepšej letnej charterovej sezóne, novým linkám do Kolína a Tel Avivu a dobrým číslam na ostatných pravidelných linkách sme radi, že môžeme oznámiť, že rok 2017 bol druhým najúspešnejším rokom v histórii letiska Košice z hľadiska počtu vybavených cestujúcich a úplne najlepším v histórii z pohľadu konektivity. Chcem sa veľmi pekne poďakovať našim angažovaným zamestnancom, všetkým partnerom a predovšetkým všetkým cestujúcim, ktorí sa v minulom roku rozhodli odletieť či priletieť z/na letisko Košice. Urobíme maximum preto, aby sme v roku 2018 nielen zachovali, ale aj zvýšili kvalitu našich služieb.“

V roku 2017 boli na letisku Košice otvorené dve nové pravidelné linky – do nemeckého Kolína nad Rýnom a izraelského Tel Avivu. Obe spojenia priniesol Wizz Air, britský low cost prepravca pôsobiaci v Maďarsku. Ku koncu roka 2017 bolo teda z Košíc v ponuke 9 celoročných pravidelných destinácií do 7 krajín.

Najdôležitejšie udalosti na košickom letisku v roku 2017:

  • APRÍL 2017: Rádio Košice na košickom letisku zorganizovalo druhý ročník úspešného podujatia Wizz Air Košice Runway Run, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 1 500 bežcov.
  • JÚN 2017: Spoločnosť Wizz Air otvorila z Košíc hneď dve nové linky: Kolín nad Rýnom a  Tel Aviv, pričom ide o historicky prvé spojenie Košíc s Nemeckom, resp. Izraelom.
  • LETO 2017: 437 charterových letov z/do 17 destinácií v 10 krajinách vybavilo spolu 120 323 charterových cestujúcich, čo je pre Košice historické maximum.
  • OKTÓBER 2017: Na letisku Košice bola slávnostne otvorená Slovak Training Academy.
  • NOVEMBER 2017: Letisko Košice spoločne s agentúrou Creative Pro získalo dve ocenenia na prestížnej súťaži najlepších svetových „eventov“ Best Event Awards Festival v portugalskom Porte za live marketingovú kampaň Z Košíc okolo sveta za 80 hodín. Zároveň bola spustená nová webstránka letiska.

Pozrite si bilanciu roka 2017 v prehľadnej infografike:


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET