Cestujeme po SlovenskuUbytovanie

Prvý hotel vo Vysokých Tatrách sa dočkal reštartu

Tesne pred koncom minulého roka sa v Tatranskej Lomnici konalo slávnostné otvorenie zrekonštruovaného Hotela Lomnica. Po vyše štvrťstoročnej prestávke sa tak o priazeň návštevníkov Vysokých Tatier bude uchádzať aj prvý vysokotatranský hotel.

Kompletná rekonštrukcia Hotela Lomnica zahŕňala obnovu neorenesančnej budovy z roku 1893 s pôvodnými klenbami a liatinovými stĺpmi v kaviarni a dostavbu jednoduchého moderného objektu s relaxačnými a kongresovými priestormi. Hotel je klasifikovaný ako 4-hviezdičkový, cieľom jeho manažmentu je však ponúkať služby na úrovni 5*. Súčasťou hotela je kaviareň Mozart s obrovskou terasou s výhľadom na Lomnický štít, wellness centrum, vináreň, koňakový bar a umelecká galéria s hodnotnými obrazmi. Hotelovej reštaurácii Sissi vládne známy šéfkuchár Gabo Kocák, ktorý svojim hosťom ponúka kvalitnú rakúsko-uhorskú kuchyňu.

hotel-lomnica-lobby

hotel-lomnica-chodba

Hotel Lomnica ponúka ubytovanie v 62 izbách a 5 apartmánoch, ktoré sú pomenované podľa rakúsko-uhorských panovníkoch. Štandardné izby sú priestranné (25 m²) a zariadené v secesnom štýle. Niektoré z nich majú balkón a výhľad na štíty Vysokých Tatier. Apartmány sú jedinečne zariadené a dva z nich sú mezonetové. Najväčší z nich, apartmán Mária Terézia, sa nachádza v novopostavenej časti hotela a má vírivku pre 5 oôsb s ozvučením BOSE.

hotel-lomnica-izba

hotel-lomnica-izba3

hotel-lomnica-kupelna

Gastronomickú ponuku Hotela Lomnica tvorí reštaurácia Sissi, kaviareň Mozart a reštaurácia s vinárňou Franz Josef. Kuchyňu vo všetkých troch štýlových priestoroch má pod taktovkou skúsený šéfkuchár Gabo Kocák, ktorý kladie dôraz na kvalitné, čerstvé a sezónne produkty so slovenským pôvodom. Kaviareň Mozart má rozľahlú terasu s výhľadom na Lomnický štít a ponúka vlastne vyrábané dezerty od šéfcukrára Matúša Reľovského. Útulná reštaurácia Franz Josef s vinárňou a koňakovým barom ponúka tradičnú kuchyňu, prémiové vína, destiláty a cigary.

hotel-lomnica-restauracia

hotel-lomnica-konak

Hotel Lomnica bol vôbec prvým hotelom vo Vysokých Tatrách. Začali ho stavať ešte v roku 1893 a prvých hostí privítal už rok na to. Pri rekonštrukcii hotela sa architekti snažili odhaliť čo najviac historických zákutí a odkazov v tejto Národnej kultúrnej pamiatky.

hotel-lomnica-historia

hotel-lomnica-exterier

Hotel Lomnica bol už od nepamäti spojený s umením a kultúrnym životom. Preto niet divu, že aj po rekonštrukcii sú jeho chodby plné hodnotných výtvarných diel a interiér je dozdobený rôznymi umeleckými predmetmi. Súčasťou hotela je Galéria Lomnica, kde by sa v budúcnosti mali konať pravidelné tematické výstavy, stretnutia a kultúrne podujatia. Kurátorom galérie je Marián Kvasnička.

hotel-lomnica-galeria

hotel-lomnica-galeria2

Foto: Hotel Lomnica

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Komentáre: 1

  1. Hotel Lomnica

    áno, určite musím uznať, že tento hotel je jedným s najkrajších v tatrách. Vynikajúce jedlo, wellness a špičkové ubytovanie. Jednoznačne odporúčam.
    JB

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com