Cestujeme po SlovenskuVlaková doprava

RegioJet prináša nový štandard na trasu Bratislava – Košice

Od 14. decembra 2014 začne na trase Bratislava – Žilina – Bratislava jazdiť súkromný český dopravca RegioJet. Cestujúcich tak čakajú nielen nižšie ceny, ale aj úplne nový štandard cestovania, než aký ponúka štátna Železničná spoločnosť. Typické žlté vlaky IC RegioJet pozostávajú z rakúskej lokomotívy SGP Siemens AG a moderných vagónov rumunskej spoločnosti Astra Vagoane Calatori. K dispozícii sú vozne Standard a Business, všetky sú však plne klimatizované a majú bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet. Každé sedadlo má tiež zásuvku na 230 V. Tak ako v autobusoch napríklad na trase Praha – Bratislava, aj v nových IC vlakoch spoločnosti RegioJet z Bratislavy do Košíc si budete môcť dopriať kávu, mätový čaj a ďalšie nápoje zadarmo, prečítať dennú tlač, prípadne si pozrieť filmy alebo počúvať hudbu. Počas jazdy si budete môcť za prijateľné ceny zakúpiť palubné občerstvenie, vrátane sushi, šalátov a rôznych dezertov.

Celkovo budú medzi Bratislavou a Košicami jazdiť 3 súpravy vlakov IC RegioJet. Na rozdiel od štátneho prepravcu, vlaky IC RegioJet budú na ceste do Košíc zastavovať aj v staniciach  Považská Bystrica, Vrútky aRužomberok. Cesta bude trvať 4 hodiny a 53 minút a cena by mala byť približne o štvrtinu nižšia ako pri cestovaní Železničnou spoločnosťou.

Fotky nových IC vlakov spoločnosti RegioJet:

regiojet-vlak-kosice-bratislava-lokomotiva

regiojet-vlak-kosice-bratislava-standard-textil

regiojet-vlak-kosice-bratislava-relax

regiojet-vlak-kosice-bratislava-standard-koza

regiojet-vlak-kosice-bratislava-standard-rady-stevardky

regiojet-vlak-kosice-bratislava-standard-rady
© Peter Brejčák (www.etrend.sk)

regiojet-vlak-kosice-bratislava-standard-displeje
© Peter Brejčák (www.etrend.sk)

regiojet-vlak-kosice-bratislava-standard-rady-noc

regiojet-vlak-kosice-bratislava-business

regiojet-vlak-kosice-bratislava-internet-cafe

Poznámka: Fotografie sú z virtuálnej prehliadky vlaku spoločnosti RegioJet.


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET