Letecká dopravaTlačové správy

TS: Toto leto pravidelné linky Danube Wings k moru zatiaľ nemeškali

Preplnené letištné haly a nervózni dovolenkári čakajúci na meškajúce lietadlo sú obrázky, ktoré sa každé leto objavujú v televíznych spravodajstvách. Netýkajú sa však letov Danube Wings. Ani jeden z pravidelných  sezónnych letov (Split, Zadar, Dubrovnik, Rijeka) tohto jediného slovenského leteckého prepravcu prevádzkujúceho pravidelné linky totiž nemeškal toto leto viac ako pätnásť minút. Rovnako charterové linky z Bratislavy do talianskeho Salerna boli na 97% odbavované načas.

„Otázka meškajúcich letov nie je len vec náhody a vyššej moci,“ hovorí generálny riaditeľ Danube Wings Peter Galovič. „Kľúčovými pre dlhodobú presnosť je kvalitná, a nič neprehliadajúca údržba lietadiel v kombinácií s vlastným skúseným a profesionálnym pozemným personálom. Tieto parametre v Danube Wings spĺňame. Hoci kúsok šťastia s počasím či technikou treba mať vždy,“ dodáva.

Podobne pravidelná vnútroštátna linka Bratislava – Košice – Bratislava mala za prvý polrok 2011 (spolu to bolo 503 letov) na sto letov len tri meškajúce nad 15 minút (97% načas).

Za všetkými prípadmi meškania lietadiel Danube Wings dlhšími ako pätnásť minút boli toto leto silné letné búrky v Bratislave, resp. v Košiciach.

***
DANUBE WINGS Najväčšie slovenské aerolínie Danube Wings (prevádzkované spoločnosťou VIP Wings) za prvých šesť mesiacov roku 2011 prepravili 31 591 pasažierov (2010 – 86,9 tis.cestujúcich, 2009 – 77,8 tis. cestujúcich). Okrem charterových letov okrem celoročne operovanej pravidelnej trasy Bratislava – Košice – Bratislava prevádzkujú  aj letné sezónne linky Bratislava – Zadar, Bratislava – Split, Bratislava – Dubrovnik a Košice – Rijeka. Okrem pravidelných liniek tiež aerolinky poskytujú celoročné charterové služby – toto leto je to napríklad viacero liniek z Rimini na grécke ostrovy a do Nemecka a Švajčiarska, resp. pravidelný charter z Bratislavy do talianskeho Salerna.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK