Letecká doprava

Ryanair zruší všetky check-in pulty na letiskách

Low cost prepravca Ryanair sa po vysokej strate za tretí štvrťrok rozhodol ešte viac šetriť a do konca roka 2009 zruší všetky svoje check-in pulty na letiskách. Pasažieri tak budú nútení využiť online check-in. Predstavitelia leteckej spolocnosti Ryanair zároveň ohlásili, že ušetrené náklady na letiskách premietnu do nižších cien leteniek.

Od roku 2010 budú musieť všetci pasažieri spoločnosti Ryanair využiť na registráciu na svoj let službu online check-in. Podľa informácií leteckej spoločnosti už v súčasnosti využíva službu Check’N Go až 75 % cestujúcich. Hovorca spoločnosti Ryanair Stephen McNamara vyhlásil, že ide o „logický ďalší krok“ v snahe premietnuť nižšie náklady do nižších cien leteniek.

Pasažieri cestujúci s batožinou budú môcť i naďalej využiť pulty na letisku na podanie batožiny, všetky ostatné úkony sa však budú vykonávať na internete. Podľa slov generálneho riaditeľa Micheala O’Learyho sa spoločnosť snaží dosiahnuť, aby so zapísanou batožinou lietal iba každý piaty cestujúci.

Zdroj: Ryanair to abolish check-in desks (BBC News)
Fotka: Letisko M. R. Štefánika


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

3 komentáre

  1. Daniel

    ten pás a masky nemajú chybu :D

  2. Mike

    Daniel: O tomto som počul už dávnejšie, ale myslím, že to vtedy zakapalo na tom, že Boeing nevedel dvierka na toaletách v lietadle vybaviť mincovníkom…možno už na to prišli…:)

    Celkom vtipné video: http://www.youtube.com/watch?v=NjBgrEK4Jw0

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK