Cestujeme po sveteŠport a relaxTestujeme

TESTUJEME: Mercedes-Benz Golf Resort Dunakiliti

Mercedes-Benz Golf Resort Dunakiliti samo o sebe nie je nové ihrisko, avšak od sezóny 2007 je v správe Pressburg Golf Club. Nachádza sa za dedinkou Dunakiliti neďaleko Bratislavy. Pred zahájením tohtoročnej sezóny bolo na ňom urobených niekoľko úprav, najmä boli prehĺbené bankre a naplnené novým pieskom, nanovo vybudované všetky odpaliská a upravené greeny. Toto 9-jamkové ihrisko sa nachádza v peknom prostredí a rozprestiera sa okolo barokového kaštieľa.

Doprava

Ako som už spomínal v úvode, Mercedes-Benz Golf Resort Dunakiliti sa nachádza približne 30 kilometrov od Bratislavy, za dedinkou Dunakiliti. Dostanete sa sem veľmi jednoducho, nakoľko jediná odbočka, kde musíte odbočiť, je odbočka do dediny Rajka hneď za slovensko-maďarskou hranicou. Výhodou je, že na ceste do Dunakiliti nemusíte rátať takmer so žiadnymi upchatými cestami a dopravnými uzlami (záleží, samozrejme, odkiaľ idete). V Dunakiliti pri kostole zbadáte ceduľu s nápisom GOLF a tá vás navedie priamo k ihrisku. Nakoľko sa ihrisko nachádza v Maďarskej republike, nezabudnite si občiansky preukaz, resp. cestovný pas.

Vybavenie a zázemie

Mercedes-Benz Golf Resort Dunakiliti - Club houseMercedes-Benz Golf Resort Dunakiliti poskytuje golfistom štandardné vybavenie. K dispozícii máte club house s barom, toaletami a šatňami, no nájdete tu aj dobre vybavený pro-shop, kde si okrem loptičiek, týčiek a iných doplnkov môžete vybrať aj zo solídneho výberu palíc, bagov alebo oblečenia. Pred alebo po hre si môžete posedieť na príjemnej terase. Pro-shop vám tiež ponúka možnosť vyskúšať si palice ešte pred tým, ako si ich kúpite. Ak sa vám pri hre nechce chodiť pešo, môžete si prenajať elektrické premiestňovadlo Segway.

Čo sa týka samotného golfu, v Dunakiliti môžete využívať 250 metrový driving-range, putting-green s 9 cvičnými jamkami a chipping-green s pieskovou prekážkou. Na rozdiel od iných rezortov je vstup na driving-range bezplatný. Samozrejmosťou je možnosť požičať si výstroj na golf (jednotlivé palice alebo celý bag).

Pre tých, čo by si chceli zlepšiť techniku alebo vôbec naučiť sa hrať golf, sú k dispozícii služby profesionálneho trénera.

TIP: NA ŠIESTEJ JAMKE (ZA PLOTOM) OBYČAJNE NATRAFÍTE NA MAĎARSKÝCH CHALOŠOV (BIZNISMENOV), KTORÍ VÁM RADI PREDAJÚ LOPTIČKY, KTORÉ NAŠLI V LESE. NEBOJTE SA ZJEDNÁVAŤ CENU, HOVORIA LÁMANOU LOVENČINOU.

Ihrisko

Mercedes-Benz Golf Resort DunakilitiIhrisko je 9-jamkové, par 64. Pozostáva zo štyroch jamiek par 3 a piatich jamiek par 4. Ide o zdanlivo nenáročné ihrisko, ktoré si však na niektorých jamkách vyžaduje presnú hru a trpezlivosť. Otvorené je každý deň od deviatej ráno do deviatej večer (niekedy aj dlhšie) okrem pondelka, kedy otvárajú až o 12.00.

Najdlhšia, a podľa score karty najťažšia, jamka (jamka č. 2) meria pre mužov 314 metrov a pre ženy 284 metrov. Z pravej aj ľavej strany je ohraničená autom, a preto musí byť prvý odpal viac-menej rovný.

Na jamke č. 3 a 4 si treba dať pozor na jazero, kde sa mi už podarilo utopiť nejednu loptičku..:)

Piata jamka je kratučká, má iba 92/75 metrov, no green je z oboch strán „chránený“ bankrami, a preto si pripravte krátku, no presnú ranu. Zaujímavosťou je, že ak počas turnaja trafíte túto jamku na jeden úder (tzv. Hole in One), automaticky vyhrávate Mercedes-Benz CLS, GL alebo G na dva týždne.

Jamka číslo 6 je pre mňa postrah, nakoľko sa jedná o relatívne úzku jamku, ktorá ma po celej pravej strane aut a odpalisko takmer „prilepené“ na plot. Okrem rovného odpalu môžete túto jamku zahájiť aj odpalom na fairway vedľajšej jamky č. 7. Nezabudnite však kričať FORE!!

Sedmička a osmička sú príjemné štvorpárovky, ale ani tie netreba podceniť. Na siedmej jamke, ktorá má po ľavej strane aut, som už bol svedkom aj neúspešných „útokov“ na kaštieľ, nakoniec však všetko dobre dopadlo.

Deviata jamka je už len príjemný dobeh, dávajte si však pozor na aut na pravej strane (hranica s driving-range), ktorý je však dostatočne vzdialený.

Turnaje a podujatiaMercedes-Benz Golf Resort Dunakiliti - golfista

Pre členov, ale aj nečlenov, Pressburg Golf klubu sa každú stredu a sobotu organizujú HCP turnaje. Presný rozpis turnajov nájdete na stránke klubu. Firmy majú možnosť zorganizovať v priestoroch Mercedes Benz Golf Resort Dunakiliti podujatia, pri ktorých môžu využívať aj služby kaštieľa, ako napr. bazén, sauna, jacuzzi alebo reflexné masáže. Bližšie informácie vám poskytnú priamo v klube.

Ceny

Hra v Dunakiliti je finančne prijateľná. Týždeň je rozdelený na slabú (pracovné dni) a silnú (víkendy a sviatky) prevádzku. Deväť jamiek si tu môžete cez týždeň odohrať za príjemných 400 korún, kompletných 18 jamiek cez víkend vás zasa bude stáť 1000 SKK. Za služby môžete zaplatiť aj kartou. Košík so 40 loptičkami vás bude stáť 2 € (cca. 70 SKK). Ak euro mince máte, môžete ich rovno použiť v loptičkovom stroji. Za služby profesionálneho trénera zaplatíte 900 SKK za 50 minút.

Zhrnutie

Golfové ihrisko v Dunakiliti je príjemné miesto na relax a nie príliš náročnú golfovú hru. Dostupnosť, pestré služby a prijateľné ceny zaručia, že z neho budete odchádzať spokojný.

Kontakt a odkazy

Tel.: +421 911 04 33 55
URL: Pressburg Golf Club


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY