Letecká doprava

Slovenské letiská súčasťou schengenského priestoru

Už túto nedeľu sa niektoré slovenské letiská (Bratislava, Košice, Poprad) začlenia do schengenského priestoru. Pre cestujúcich z/do destinácií v rámci Schengenu (všetky členské štáty EÚ okrem Veľkej Británie, Írska, Rumunska, Bulharska a Cypru, no vrátane nečlenských krajín Nórsko a Island) to znamená, že ich už nebude zdržovať pasová kontrola, ktorá je najmä na bratislavskom letisku miestami neznesiteľná. Letiská v Bratislave, Košiciach a Poprade budú mať oddelené časti pre pasažierov v rámci Schengenu a ostatných pasažierov. Táto zmena si vyžiadala celkové investície približne 408 miliónov SKK, no v konečnom dôsledku bude znamenať jednoduchšie a rýchlejšie vybavovanie cestujúcich.

Podľa informácií v denníku SME využilo letecké spojenie z Bratislavy do krajín Schengenu v roku 2007 približne 1,03 milióna ľudí. Z Košíc a Popradu lietajú zhruba dve pätiny pasažierov práve do schengenských destinácií.

Fotka: Letisko M. R. Štefánika

Booking.com
LACNÉ UBYTOVANIE NA BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE