Cestujeme po SlovenskuTestujemeUbytovanie

TESTUJEME: Holiday Inn Žilina

Včera sme sa s rodinkou vrátili z krátkeho výletu do Žiliny, počas ktorého som sa zúčastnili prvého slovenského WordCampu (ešte raz vďaka za organizáciu WP.sk). V Žiline sme prespali v hoteli Holiday Inn Žilina a s potešením môžem napísať, že to bol zásah do čierneho. Hotel ponúka všetko, čo od kvalitného ubytovania môžete očakávať: pekné izby, kvalitné jedlo v reštaurácii a množstvo služieb zahrnutých v cene ubytovania, vrátane príjemného wellness centra.

Hneď na začiatku musím uznať, že bezprostredné okolie hotela Holiday Inn Žilina nie je úplne najkrajšie. Na druhej strane je však hotel veľmi jednoducho prístupný z hlavného ťahu od Bratislavy a nachádza sa asi 5 minút chôdze od Námestia Andreja Hlinku, čo je myslím najcentrovatejšie centrum Žiliny. V krátkosti k navigácii do hotela: po vjazde do Žiliny nasledujte smerové tabule Poprad a po zjazde na E50 (pri Váhu, keď už po pravej strane uvidíte hotel) opustíte hlavnú cestu (cesta z Bratislavy do hotela).

Jednoznačným plusom hotela Holiday Inn Žilina je parkovanie v cene ubytovania. Po príchode sme teda odparkovali auto na vonkajšom parkovisku (garáž je za príplatok) a pobrali sa na recepciu. Vstupná hala je veľmi vzdušná, moderná a priestranná a je priamo prepojená s barom a reštauráciou COSMOPOLITAN. Check-in prebehol rýchlo a bez problémov, a tak sme sa po pár minútach odobrali na izbu.

Subjektívna poznámka: Počas pobytu nám pridelili brutálny apartmán Panorama Studio, takže v tomto článku nebudeme hodnotiť klasické izby…:)

Náše rohové Panorama štúdio bolo na 6. poschodí a teda okrem veľkého balkónu sme si mohli užívať samostatnú obývačku, spálňu, veľkú kúpeľňu s vaňou a sprchovým kútom plus ďalšie samostatné „vécko“. V každej izbe je k dispozícii komplet vybavenie zodpovedajúcemu 4-hviezdičkovému štandardu, ako napríklad trezor, minibar, v našom prípade aj 2 televízory (120 cm v obývačke a 66 cm v spálni), župany, papuče, plus káblové pripojenie na internet zadarmo. Napriek tomu, že Holiday Inn Žilina sa nachádza medzi relatívne frekventovanou štvordprúdovou cestou a železničnou traťou, okná to úplne v pohode odizolovali a v izbe sme z toho nepočuli vôbec nič.

Ubytovanie v Žiline: Ak sme vás inšpirovali, cez Booking.com si môžete zarezervovať izbu v hoteli Holiday Inn alebo lacné ubytovanie v Žiline.

Ako som už spomínal, v cene ubytovania je okrem parkovania, raňajok a internetu zahrnuté aj využívanie wellness centra RELAX Area. To sa nachádza na 10. poschodí hotela a nájdete v ňom vyhrievaný bazén (počas nášho pobytu mala voda príjemných 32 °C), vírivku a 2 sauny (fínsku a parnú). Wellness je otvorený v pracovné dni od 15:00 do 22:00 a cez víkendy od 10:00 do 22:00. Z bazéna je výhľad na celú Žilinu a hlavne po zotmení je odtiaľ naozaj pekný pohľad. V ponuke sú aj rôzne masáže.

Počas nášho pobytu sme mali možnosť ochutnať aj jedlo v reštaurácii COSMOPOLITAN. Dali sme si pikantnú thajskú polievku Tom yum a BIO kurací vývar, ako aj domáce gnocchi so slaninovo-hubovým ragú a kuracie prsia plnené pancettou s linguine. Jedlo bolo chutné a ceny zodpovedali štandardu hotela. Večeru sme si objednali z izbovej služby (dostupná 16 hodín denne), ktorá ponúka okresanú verziu jedálneho lístka z reštaurácie. Porcie boli ozaj veľké, jedlo dorazilo asi za 20 minút a za donášku si hotel neúčtoval žiadny poplatok.

Súčasťou hotela Holiday Inn Žilina je aj športovo-relaxačné centrum Novellini, ktoré ponúka bowling, squash, tenis (osvetlený nekrytý kurt na 3. poschodí hotela) a ďalšie športové aktivity, pričom všetky sú za poplatok.

Ak by som mal náš pobyt zhrnúť, opäť sa nám podarilo objaviť poriadny hotel na Slovensku. Aj keď som si istý, že v Žiline nájdete aj cenovo prístupnejšie hotely, v konečnom dôsledku ide o to, čo od ubytovania očakávate. Ak vám ide o niečo viac, než sa len vyspať, potom je hotel Holiday Inn Žilina tým pravým riešením. Určite vám padnú vhod chutné raňajky, príjemné wellness centrum alebo bezplatné pripojenie na internet, to všetko v príjemnom prostredí a naozaj iba kúsok od centra mesta.

Čo nás milo prekvapilo:

  • parkovanie v cene ubytovania
  • skutočne vyhrievaný bazén na 10. poschodí hotela
  • pozorný čašník v reštaurácii, ktorý nášmu Kubkovi doniesol farbičky a omaľovánku :)

Čo nás tak trochu sklamalo:

  • nedostupné niektoré televízne kanály (Markíza, Jednotka)

Zopár fotiek z našej návštevy Žiliny:


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE