Tlačové správy

TS: Letisko Bratislava ponúka od dnes až 260 destinácií!

Otvorenie nových liniek do Osla, Moskvy a Kodane prinieslo bratislavskému letisku pravidelné spojenie s 214 destináciami. Letnú ponuku obohacuje aj 46 atraktívnych charterových cieľov.

Letisko Bratislava dnes za prítomnosti dánskej veľvyslankyne, jej Excelencie Anity Hugau, generálneho riaditeľa SACR Františka Stana a výkonného riaditeľa Letiska Bratislava Maroša Jančulu slávnostne otvorilo letecké spojenie Bratislavy s Kodaňou, ktoré prevádzkuje nízkonákladový dopravca Norwegian Air Shuttle. Úvodný let do Kodane je jednou z kľúčových kociek farebnej mozaiky 214 pravidelných destinácií z Letiska Bratislava. Aj preto červené tričká s označením slovenskej a dánskej metropoly a symbolickou Lego kockou, ktoré dnes dostali všetci cestujúci na prvom lete, niesli nápis „First flight, first piece“, čo v preklade znamená „Prvý let, prvý kúsok“.

Otvorenie spojenia s najväčším škandinávskym letiskom dopĺňa ponuku priamych liniek do trojice európskych metropol Oslo, Moskva a Kodaň, cez ktoré môžu cestujúci pokračovať jediným zaregistrovaním sa na let v Bratislave do ďalších 190 významných cieľov vo svete. Ide o pohodlný a plnohodnotný transferový prestup bez potreby vyzdvihovania a znovu registrovania batožiny, čí obáv z garantovania nadväznosti letov.

„Bratislavu i región sme znovu spojili s celým svetom,“ povedal Tomáš Kika, obchodný a marketingový riaditeľ Letiska Bratislava, a dodal: „prepojenie Letiska Bratislava s významnými dopravnými uzlami sa nám podarilo za menej ako rok od deklarovania novej komerčnej stratégie. Teším sa, že túto silnú správu môžeme oznámiť práve pri príležitosti otvorenia pravidelnej linky do Kodane v spolupráci s Norwegian Air Shuttle, treťou najväčšou európskou nízkonákladovou spoločnosťou s prémiovým produktom a WiFi pripojením na palube zdarma, ktorá presunula podstatnú časť prevádzky do Bratislavy zo susednej Viedne.“

Letisko Bratislava ponúka počas tohto leta okrem 24 priamych liniek aj 46 letných dovolenkových cieľov a ďalších 190 destinácií s jediným prestupom v Osle, Moskve a Kodani. Lety do Kodane a Osla prevádzkuje dvakrát týždenne letecká spoločnosť Norwegian Air Shuttle, do Moskvy lieta denne druhý najväčší ruský prepravca UT Air. Cestujúci z bratislavského letiska tak môžu od dnes letieť s jedinou letenkou do neuveriteľných 260 destinácií na celom svete.

***
Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. (BTS) je najväčšie medzinárodné letisko v Slovenskej republike. Jeho história siaha až do roku 1946. Svoju najväčšiu expanziu zažilo letisko v rokoch 2004 – 2006, kedy ročné prírastky počtu cestujúcich dosahovali v priemere 60%. V roku 2011 letisko vybavilo takmer 1,6 milióna cestujúcich a zaznamenalo historický rekord v objeme vybaveného nákladu, ktorý dosiahol 21 tisíc ton.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com