Tlačové správy

TS: Bratislavu spojí s Kodaňou a Oslom nórsky dopravca Norwegian

Nórske nízkonákladové aerolínie Norwegian Air Shuttle ASA spúšťajú od dnešného dňa predaj leteniek z Bratislavy do dvoch nových škandinávskych destinácií – nórskeho Osla a dánskej Kodane. Letisko Bratislava tak získalo ďalšieho nového dopravcu, a to krátko po vstupe spoločností UTair Aviation na slovenský trh s linkou do Moskvy, a Czech Airlines, ktoré priamo prepojili Bratislavu s významnými európskymi hubmi ako Paríž či Amsterdam. Nórsky Norwegian, ktorý svojim produktom konkuruje popredným klasickým dopravcom tak ponúkne z bratislavského letiska od leta 2012 po dve spojenia týždenne do Osla a Kodane, a to i na úkor Viedne, odkiaľ presúva jednu týždennú frekvenciu práve do metropoly Slovenska.

„Otvorenie priamych spojení do dvoch hlavných škandinávskych hubov s možnosťou prestupu na niekoľko desiatok ďalších liniek po celej Európe je silnou správou pre Bratislavu i región. Umiestnenie dvojnásobnej sedadlovej kapacity a presunutie jednej frekvencie z Viedne do Bratislavy je výsledkom aktívnej obchodnej politiky Letiska Bratislava a jasne zdôrazňuje jeho potenciál stať sa kvalitnou, modernou a atraktívnou bránou pre vstup do strednej Európy,“ povedal Tomáš Kika, riaditeľ divízie Obchodu a marketingu Letiska Bratislava. Linku z Bratislavy do Osla ponúkne Norwegian od 28. marca 2012 vždy v stredu a v sobotu a do Kodane od 3. mája 2012 vždy vo štvrtok a v nedeľu.

Zarezervujte si lacné letenky do Kodane.
Lacné letenky do Osla už aj na Pelikán.sk.

Norwegian je tretím najväčším nízkonákladovým dopravcom v Európe, ktorý v letnej sezóne 2012 otvára 34 nových liniek. S flotilou 59 lietadiel na 261 linkách do 100 destinácií prepraví ročne 13 miliónov cestujúcich. V rámci vysoko konkurenčného produktu ponúka na palube svojich lietadiel napríklad WiFi pripojenie na internet zdarma a do svojej flotily plánuje zaradiť 6 najnovších Boeingov 787 Dreamliner.

Svojim stálym zákazníkom poskytuje Norwegian zľavy prostredníctvom vernostného programu My Reward v rozsahu od 2 – 10%. Podobný program ponúka i pre korporátnych klientov s názvom Corporate Reward.

Oslo – Gardermoen (OSL)

Linka Dni prevádzky Z Odlet Do Prílet Dĺžka letu
DY1635 ..3..6. Bratislava 17:00 Oslo 19:20 2 h 20 min
DY1620 ..3..6. Oslo 14:10 Bratislava 16:30 2 h 20 min

Zahájenie prevádzkovania linky: 28. marca 2012, typ lietadla Boeing 737-300

 

Kodaň – Copenhagen (CPH)

Linka Dni prevádzky Z Odlet Do Prílet Dĺžka letu
DY3761 …4..7 Bratislava 22:05 Kodaň 23:40 1 h 35 min
DY3760  …4..7 Kodaň 20:00 Bratislava 21:30 1 h 30 min

Zahájenie prevádzkovania linky: 3. mája 2012, typ lietadla Boeing 737-800

***
Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. (BTS) je najväčšie medzinárodné letisko v Slovenskej republike. Jeho história siaha až do roku 1946. V roku 2010 letisko vybavilo 1,67 milióna cestujúcich a zaznamenalo historický rekord v objeme vybaveného nákladu, ktorý dosiahol 18 tisíc ton. Dnes je letisko spojené s 18 pravidelnými destináciami, pričom linky prevádzkuje 5 leteckých prepravcov – ČSA České aerolínie, Danube Wings, Ryanair, UTair Aviation a El Al. Viac na www.airportbratislava.sk.

Norwegian je tretím najväčším nízkonákladovým dopravcom v Európe, ktorý v letnej sezóne 2012 otvára 34 nových liniek. S flotilou 59 lietadiel na 261 linkách do 100 destinácií prepraví ročne 13 miliónov cestujúcich. Viac na www.norwegian.com.


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET