Cestujeme po sveteŠport a relaxTestujeme

TESTUJEME: Kúpalisko Lipót – ideálny letný relax nielen pre rodiny

Posledné dva týždne nás milo prekvapili tropické horúčavy, a preto sme spolu s kamarátkou dvakrát navštívili maďarské termálne kúpalisko s aquaparkom Lipót. Spolu s našimi ratolesťami sme tam zakaždým strávili celý deň a vždy si to pekne užili.

Maďarská dedinka Lipót sa nachádza v oblasti Szigetköz, približne 60 kilometrov od Bratislavy, pričom autom je to z centra mesta asi hodina cesty (pozrite si trasu na Google Maps). Aby ste sa tam dostali, musíte prejsť hraničný priechod Rajka a vydať sa smerom na známy Mosonmagyaróvár. Tam na kruhovom objazde s červenými kvetmi odbočte doľavo smerom na dedinu Halászi, kde následne odbočte doľava smerom na dedinu Püski a Lipót. Držte sa stále na hlavnej ceste, dovedie vás až do cieľa.

Dodo (pridané 27. 7. 2019):
Od roku 2012 sa to podstatne zlepšilo – k lepšiemu! Včerajšia celodenná návšteva nemala chybu. Vstupné na celý deň pre dospelého 10€, tobogány v cene, veľa bazénov, bazénových atrakcií, množstvo bufetov s cenami o cca pätinu nižšími ako v SK (DS) – hejk v DS 1,8€/100g, v Lipóte 400 HUF/100g. Nieje problém nájsť si miesto v tieni stromov (plocha kúpaliska sa zväčšila, stromy podrátli), dá sa požičať lehátko (1000 HUF), no je aj možnosť doniesť si vlastné! Doporučujem – pobyt dá zabudnúť na kúsky katastrofických úsekov cesty!

Ak si budete myslieť, že ste to už prešli, idete správnym smerom…:) Zaparkovať môžete na jednej z viacerých plôch blízko vchodu do areálu, ktoré sú vyhradené na parkovanie. V rade na lístky budete stáť asi 5 minút.

Ceny vstupného v roku 2019:

Počas hlavnej sezóny (8. jún – 15. september) je vstupné pre dospelú osobu 3 200 HUF (približne 9,90 €), mimo sezóny (4. 5. – 7. 6. a 16. 9. – 30. 9.) zaplatíte 2 900 HUF (asi 9 €). Za dieťa vo veku 6 až 14 rokov zaplatíte v sezóne 2 500 HUF (cca 7,70 €), mimo sezóny stojí detský lístok 2 300 HUF (asi 7 €).

Rodiny s deťmi môžu ušetriť kúpou rodinného lístku – za 2 dospelé osoby a 1 dieťa sa platí 8 100 HUF (24,80  €; úspora cca 2,50 €) a za každé ďalšie dieťa iba 1 900 HUF (asi 5,90 €). Záloha za skrinku je 1 000 HUF, za ležadlo sa počas hlavnej sezóny platí 1 000 HUF (cca 3 €).

Platiť sa dá samozrejme predovšetkým domácou menou – forintmi. Ak ste si nezamenili peniaze, nezúfajte, môžete platiť aj eurami (len bankovkami), vydajú vám však len forinty.

Odporúčam vyraziť skôr, aby ste boli na mieste tak do 10:00. V doobedňajších hodinách si totiž viete vybrať najlepšie miesto – najmä keď idete ako väčšia skupina. Areál kúpaliska je dosť veľký a tvorí ho prevažne tráva a stromy, pod ktorými nájdete príjemný tieň. Všade je čisto, okolie je veľmi pekne udržiavané.

Čo sa týka bazénov, každý člen rodiny si dokáže pre seba nájsť to pravé. Môžete si vybrať spomedzi fun bazénov s toboganmi, veľkou šmykľavkou, umelými vlnami či jednosmerným prúdom, vodopádmi alebo rôznymi tryskami. Ak si chcete zaplávať, skočte si do plaveckého bazéna s hĺbkou dva metre a skokanským mostíkom. Pre najmenších sú určené dva prepojené bazény s clonou proti slnku a teplejšou vodou, pre tých starších zasa kľudové bazény s liečivou termálnou vodou.

Okrem vodných atrakcií si na kúpalisku Lipót môžete zahrať plážový volejbal, zaplatiť si masáž, deti sa môžu vyblázniť na preliezkach. Ich nevýhodou je však podľa mňa to, že prevažnú časť dňa sú na priamom slnku. Ak by ste sa chceli ešte viac zohriať, je tu aj veľmi pekná sauna, ktorá vyzerá ako starý mlyn.

Keď vás prepadne hlad, k dispozícii máte viacero možností občerstvenia. Už pri vchode sa nachádza cukráreň, o niečo ďalej hlavný bufet, kde dostanete okrem iného aj jedlá z grilu a rôzne čapované nápoje. Ak chcete len niečo rýchle a menšie, máte na výber napr. pizzu, gofri či langoš. Bufety a kaviareň sa nachádzajú väčšinou v tesnej blízkosti bazénov. Myslite však na to, že predovšetkým v čase obeda si na jedlo počkáte.

Lacné ubytovanie: Ak by ste sa chceli do Lipótu vybrať na dlhšie, ponúkame vám možnosť nájsť si lacné ubytovanie v Lipóte a blízkom okolí.

Ak ovládate aspoň základy maďarčiny, máte výhodu. Nápisy sú síce viacjazyčné, no pri hovorenej reči vám cudzí jazyk nebude veľmi platný. Na kúpalisku Lipót budete najviac počuť maďarčinu, slovenčinu a češtinu.

Čo mne ako matke s dieťaťom dosť chýbalo, bola voľne dostupná mikrovlnka na zohrievanie jedla, fontány s pitnou vodou a možno prebaľovací kútik. Toalety i prezliekárne sú kapacitne postačujúce. Ak plánujete výlet do Lipótu, odporúčam brať to ako celodennú záležitosť. Čas vám ubehne veľmi rýchlo a deň voľna strávený na tomto kúpalisku určite nebudete ľutovať.

Zopár fotiek z nášho výletu na kúpalisko Lipót:

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

9 komentárov

  1. Roman

    Da sa platit kartou? Vstupne, bufet..

  2. Rasťo

    Ideál pre rodiny s deťmi tobogany, čistota
    – prijazdova komunikácia v otrasom stave ale to je V Maďarsku bežné, vizitkou štátu je vstup cez hranicu zo Slovenska Rusovce – Rajka
    Personál nevie slovenský a o angličtinu a nemčinu sa len pokúša
    Ihrisko na plážový volejbal pre medzinárodné súťaže sme nenašli akurát tak niečo čo by sa tomu malo podobať trochu piesku bez ciar pre hnutia sieť. …. otrasne

  3. Simika

    V Lipote sme boli len raz, Kupalisko je pekne ale podla mna preplnene travnate plochy su dost daleko od bazenov boli sme 4 clenna rodina a bol problem o 14,00 najst miesto blizsie k bazenu.V bufete velka rada,kedze testujeme rozne kupaliska Lipot nepatri medz tie ktore vyhladame este raz, Odporucam kupalisko Gols,Bruck an der Leitha v Rakusku sice su mensie ale nie tak preplnene a podstatne lepsie sluzby a nizsie vstupne.

    • Mike

      Ďakujem Simika za postreh…;)

    • Dodo

      Od roku 2012 sa to podstatne zlepšilo – k lepšiemu! Včerajšia celodenná návšteva nemala chybu.
      Vstupné na celý deň pre dospelého 10€, tobogány v cene, veľa bazénov, bazénových atrakcií, množstvo bufetov s cenami o cca pätinu nižšími ako v SK (DS) – hejk v DS 1,8€/100g, v Lipóte 400 HUF/100g.
      Nieje problém nájsť si miesto v tieni stromov (plocha kúpaliska sa zväčšila, stromy podrátli), dá sa požičať lehátko (1000 HUF), no je aj možnosť doniesť si vlastné!
      Doporučujem – pobyt dá zabudnúť na kúsky katastrofických úsekov cesty!

      • Mike

        Ahoj Dodo, ďakujem veľmi pekne za spätnú väzbu. Ak dovolíš, vytiahnem ju priamo do článku ;-)

  4. Mária Lošonská

    Pekný deň, včera som tam bola prvýkrát, ale je tam nádherne. Už teraz sa teším, že tam zase čoskoro pôjdeme. Niečo nezabudnuteľné – paráda. Nagyon, nagyon szép. 3.7.2012

  5. Fanka

    Janka,
    občas tam chodíme, páči sa nám tam. Boli sme tam aj dnes 12.9. Reštaurácia aj sociálne zariadenie vyhorelo, pravdepodobne koncom augusta. Kúpalisko je otvorené, provizorná náhrada zariadení je zabezpečená. Vstupné znížili z tohoto dôvodu o 400 Ft.
    Fany

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY