Cestujeme po sveteLetecká doprava

Novinky od Ryanairu na Letisku Bratislava

Dnes som prijal pozvanie na tlačovú konferenciu low cost leteckej spoločnosti Ryanair a vedenia Letiska Bratislava. Témou bolo najmä predstavenie letného letového poriadku a zhodnotenie doterajšej spolupráce v Bratislave a na Slovensku.

Tlačovej konferencie sa zúčastnila Olga Pawlonka, obchodná a marketingová manažérka Ryanairu pre strednú Európu a Balkán, a Dušan Keketi, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika. Hlavnou témou bolo predstavenie letného letového poriadku a zhodnotenie doterajšej, už 17-ročnej spolupráce medzi Ryanairom a bratislavským letiskom.

Na Slovensku Ryanair obsluhuje 2 letiská (Bratislava a Košice), pričom v Bratislave prevádzkuje od roku 2015 aj svoju základňu s 2 lietadlami. Celkovo ponúka lety na 27 trasách, pričom v lete 2022 pribudlo osem nových liniek (5 z Bratislavy – Sofia, Trapani, Záhreb, Kodaň a na Lanzarote). Tento rok Ryanair plánuje na Slovensku prepraviť 1,2 mil. cestujúcich, z toho 900 tisíc na linkách z/do Bratislavy.

Celkovo Ryanair pôsobí na 225 letiskách v 36 krajinách, prevádzkuje 89 základní a obsluhuje celkovo 2 500 letových trás. Aktuálne má objednaných 210 moderných lietadiel Boeing 737-8200 „Gamechanger“, pričom tento rok by mal prevziať 70+ týchto lietadiel.

Ryanair zároveň dnes spúšťa špeciálnu akciu na letné letenky s cenou od 21,99 €. Letenky na obdobie máj – október si môžete zarezervovať na webstránke www.ryanair.com do soboty 29. mája 2022.

Ako uviedla Olga Pawlonka: „Ako európsky a aj slovenský najväčší dopravca Ryanair s radosťou predstavuje svoj letný letový poriadok pre Bratislavu […] vrátane nových liniek do Kodane, na Lanzarote, do Sofie, Trapani a Záhrebu“.

Generálny riaditeľ bratislavského letiska Dušan Keketi povedal: „Ryanair je pre Letisko M. R. Štefánika dlhodobý a stabilný partner, ktorý prináša letisku, a teda i mestu, množstvo cestujúcich ročne. Veríme, že cestujúci privítajú možnosti nových leteckých spojení z bratislavského letiska“.


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET