Cestujeme po sveteLetecká doprava

Do Košíc sa vracia aj poľský LOT

Po nemeckom low cost prepravcovi Eurowings sa do metropoly východného Slovenska vracia aj poľský národná prepravca LOT, ktorý po takmer dvoch rokoch obnovil priame letecké spojenie z Košíc do Varšavy.

Košické letisko oznámilo ďalšiu dobrú správu. Po nemeckej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Eurowings, ktorá oznámila svoj návrat do Košíc minulý mesiac, sa na východné Slovensko vracia aj poľský národný prepravca LOT. Spoločnosť po takmer dvojročnej prestávke včera obnovil priamu leteckú linku z Košíc do Varšavy na tamojšie letisko Chopin. Lietať sa bude štyrikrát do týždňa, a to v pondelok, štvrtok, piatok a nedeľu v popoludňajších hodinách. Neskôr by sa mohla frekvencia letov zvýšiť až na desať týždenne. Linka bude obsluhovaná turbovrtuľovým lietadlom typu Embraer s kapacitou 76 až 82 sedadiel. Let do Varšavy trvá približne jednu hodinu a ceny leteniek budú začínať od 34,27 € (jednosmerne vrátane poplatkov a príručnej batožiny).

Z Varšavy budú môcť cestujúci pokračovať spoločnosťou LOT do ďalších miest v Európe, USA, Kanade a v podstate do celého sveta.

Ako povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice Thomas Dworschak: „Sme veľmi radi, že môžeme privítať spoločnosť LOT Poľské aerolínie späť na košickom letisku. Toto letecké spojenie umožňuje cestujúcim z našej spádovej oblasti dostať sa jednoducho po poľského hlavného mesta Varšavy, ako aj do zaujímavých európskych a diaľkových destinácií. Po dvojročnej prestávke budeme pokračovať v úspešnej spolupráci s poľským národným dopravcom.“

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET