Cestujeme po sveteLetecká doprava

Ryanair spustil tri nové linky z Košíc

Z Letiska Košice a východného Slovenska sa dá od začiatku novembra cestovať do nových destinácií. Až tri nové linky – do Dublinu, Viedne a Varšavy – spustil low cost prepravca Ryanair. Pri všetkých troch letoch si môžete vybrať z dvoch odletov týždenne.

Zimný letový poriadok prináša Košiciam a východnému Slovensku hneď tri nové letecké spojenia so spoločnosťou Ryanair. Najdlhšie očakávaná bola linka do írskeho Dublinu. Linka bola spustená hneď v prvý deň zimného letového poriadku, teda v nedeľu 31. októbra. Odlety z Košíc do írskej metropoly sú plánované vždy v stredu o 19:50 a v nedeľu o 14:05. Priamy let z Košíc do Dublinu trvá 3 hodiny.

Ďalšou novou destináciou je linka z Košíc do rakúskej Viedne. Prvý let sa uskutočnil v pondelok 1. novembra 2021. Odlety z Košíc budú vždy v pondelok o 9:05 a v piatok o 13:45. Oficiálna dĺžka letu je 1 hodina. V poradí treťou novou destináciou Ryanairu z Košíc je linka do poľskej Varšavy (na letisko Varšava Modlin). Prvý let je naplánovaný na dnes, teda utorok 2. novembra 2021. Do hlavného mesta Poľska sa bude z Košíc lietať vždy v utorok o 14:40 a v sobotu o 14:20, pričom let trvá 1 hodinu.

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: „Máme veľkú radosť z toho, že Ryanair verí v potenciál Košíc a pokračuje v pridávaní nových destinácií. Predovšetkým sa tešíme dlhodobo žiadanej linke do Dublinu. Dublin bol dlhodobo na popredných priečkach v zozname destinácií, o ktoré sme sa snažili a sme radi, že od dnešného dňa budú mať „írski Slováci“ cestu domov výrazne zjednodušenú. Zároveň vítame aj ďalšie spojenie do susedných metropol – Viedne a Varšavy, ktoré takto budú dostupné aj pre cestovateľov, ktorí využívajú najmä nízkonákladové letecké spoločnosti.“

Jason McGuinness, obchodný riaditeľ leteckej spoločnosti Ryanair: ,,Ako najväčší letecký prepravca v Európe sme nesmierne radi, že otvárame z Košíc ďalšie 3 nové letecké spojenia, a teda, že cestujúci z východného Slovenska môžu z Košíc lietať do nových destinácií, ktorými sú Dublin, Viedeň a Varšava.”

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE