CestopédiaLetecká doprava

Eurowings: Online check-in (návod)

Vždy, keď niekam letím, snažím sa vám sprostredkovať návod na online check-in danej leteckej spoločnosti. V sekcii Cestopédia už nájdete návody na online check-in spoločností Ryanair, Wizz Air, Austrian Airlines, Lufthansa a British Airways, dnes as pozrieme na online check-in nemeckej low cost spoločnosti Eurowings.

Online check-in nemeckej leteckej spoločnosti Eurowings je mimoriadne jednoduchý. Celkovo je rozdelený do troch základných krokov: prihlásenie, rezervácia sedadiel a vydanie palubných lístkov. Začnite buď tým, že sa prekliknete z informačného e-mailu alebo že na stránke spoločnosti Eurowings kliknete na Check-in v hlavnom hornom menu. Online check-in je možný pri krátkych a stredných letoch, resp. pri vybraných dlhých letoch, a to vždy 72 hodín pred odletom.

Ak máte Eurowings účet, prihláste sa pomocou svojej e-mailovej adresy a hesla. V opačnom prípade kliknite na Continue as guest a zadajte kód rezervácie a svoje priezvisko.

Eurowings Check-in – Prihlásenie

Eurowings Check-in – Prihlásenie

Na ďalšej obrazovke sa vám zobrazia informácie o lete, tlačidlo na online check-in a možnosť dokúpiť si ďalšie služby. Ak by ste si potrebovali dokúpiť batožinu (viac info nižšie), spravte to ešte pred online check-inom, inak si ho budete musieť urobiť ešte raz. Check-in zahájite kliknutím na bordové tlačidlo To check-in v ľavom stĺpci.

Eurowings Check-in – Informácie o lete

Eurowings Check-in – Informácie o lete

V podstate jediné, čo musíte pri online check-in v spoločnosti Eurowings urobiť, je vybrať si sedadlo. Ak sa registrujete na krátky spiatočný let (v rámci 72 hodín), môžete si vybrať sedadlo nielen na let tam, ale aj na let späť. K prehľadu voľných sedadiel sa dostanete kliknutím na tlačidlo Edit seats v príslušnom stĺpci (vľavo let tam, vpravo let späť). Následne sa vám zobrazí štandardný plánik lietadla, kde sa zobrazujú voľné sedadlá bez príplatku (modré), voľné sedadlá s viac miestom na nohy (bordové, za príplatok 18 € na osobu a let) a obsadené sedadlá (šedé s malým krížikom). Vami zvolené sedadlá (pre všetkých cestujúcich v rezervácii) sa budú zobrazovať zelenou farbou. Výber sedadiel potvrdíte kliknutím na tlačidlo Save and continue vpravo dole.

Eurowings Check-in – Výber sedadla

Eurowings Check-in – Výber sedadla

Výhodou pri výbere sedadiel v spoločnosti Eurowings je 3D prehliadka kabíny lietadla. Stačí kliknúť na obrázok interiéru v pravom stĺpci a môžete si svoje sedadlo aj detailne obzrieť.

Po návrate na pôvodnú obrazovku môžete ešte zadať/upraviť kontaktné údaje jednotlivých pasažierov (ak ste tak neurobili už pri rezervácii leteniek). Pred dokončením online check-inu treba zaškrtnúť políčko I hereby affirm that I have read… (súhlas s informáciou o nebezpečných predmetoch) a kliknúť na tlačidlo Check-in.

Posledná obrazovka zobrazuje detaily letu, na ktorých ste sa zaregistrovali. Palubnú vstupenku si môžete buď zobraziť na obrazovke (kliknutím na Display boarding passes) alebo si ju nechať poslať na e-mail alebo do SMSky (kliknutím na Share boarding pass). Ak si vyberiete druhú možnosť, otvorí sa vám modálne okno, kde zadáte e-mailovú adresu, prípadne telefónne číslo. Ak si chcete palubnú vstupenku vytlačiť, v tomto okne kliknite na záložku Print PDF boarding pass a budete si ju môcť stiahnuť ako PDF a následne vytlačiť.

Eurowings Check-in – Zaslanie palubnej vstupenky

Eurowings Check-in – Zaslanie palubnej vstupenky

Dokupovanie ďalších služieb (napríklad batožiny) je tiež veľmi jednoduché. Hneď na prvej obrazovke po prihlásení nájdete trochu nižšie v sekcii Manage booking možnosť Book additional services. Po kliknutí sa vám zobrazí prehľadná obrazovka, kde si môžete vyklikať komu a aký kufor chcete doobjednať, resp. si tu môžete rezervovať sedadlo alebo objednať asistenčné služby. Po výbere požadovaných služieb vám ešte letecká spoločnosť ponúkne možnosť rezervácie auta alebo hotelu (môžete preskočiť) a odtiaľ vás presmeruje na platobnú bránu.

Eurowings Check-in – Dokupovanie služieb

Eurowings Check-in – Dokupovanie služieb

Príklad palubnej vstupenky spoločnosti Eurowings:

Eurowings Check-in – Palubná vstupenka

Eurowings Check-in – Palubná vstupenka

 


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com