Cestujeme po sveteLetecká doprava

Nová linka Wizz Air do Londýna-Lutonu

Od júna marca 2018 sa rozšíri ponuka letov z Bratislavy do Londýna, keďže maďarský low cost prepravca Wizz Air pridá novú linku na londýnske letisko Luton. Obsluhovať ju bude každý deň v týždni, pri jednosmernej cene letenky od 29,99 39,99 €.

Článok sme 22. 12. 2017 aktualizovali a doplnili o nové informácie.

Maďarská letecká spoločnosť Wizz Air bude od júna 25. marca 2018 prevádzkovať priamu linku z Bratislavy do metropoly Spojeného kráľovstva – Londýna. Ceny leteniek z Bratislavy do Londýna-Lutonu budú začínať na 29,99 39,99 € (jeden smer), pričom lietadlá budú obe mestá spájať každý deň v týždni. Od mája na linke z Bratislavy do Londýna-Lutonu dokonca nasadí úplne nový Airbus A321 s kapacitou až 230 cestujúcich. Ponuka destinácií spoločnosti Wizz Air sa tak rozšíri na šesť (spoločnosť lieta z Bratislavy do Skopje, Kyjeva, Varšavy, Sofie a Tuzly).

Vyhľadajte si lacné letenky do Londýna →

Nová linka Wizz Air z Bratislavy do Lutonu súvisí s expanziou low cost leteckej spoločnosti na štvrtom najväčšom letisku v blízkosti Londýna (14,65 milióna cestujúcich v roku 2016). Spoločnosť tam v júni 2018 pridá štyri nové lietadlá Airbus A320 s kapacitou 186 miest a okrem Bratislavy začne lietať aj do cyperskej Larnaky, estónskeho Tallinu, albánskej Tirany a ukrajinského Ľvova. „Sme radi, že Wizz Air je čoraz obľúbenejšou voľbou pre našich slovenských zákazníkov a tešíme sa, že od júna budúceho roku im ponúkneme z Bratislavy priame denné spojenie do jednej z najobľúbenejších leteckých destinácií zo Slovenska,“ uviedla Sorina Maria Ratz, hovorkyňa Wizz Air.

Wizz Air je druhým najväčším leteckým prepravcom na Slovensku. V súčasnosti ponúka 11 leteckých spojení do 8 krajín z troch slovenských letísk v Bratislave, Poprade a Košiciach, kde má od roku 2015 i svoju základňu s jedným lietadlom Airbus A320. V roku 2017 otvoril Wizz Air zo Slovenska 5 nových leteckých spojení – z Letiska Bratislava do Sofie, Varšavy a Tuzly a z Letiska Košice do Kolína a Tel Avivu, pričom tak zvýšil svoju kapacitu na slovenskom trhu medziročne až o 60 % a podporil vytvorenie 300 nových pracovných pozícií. Od svojho vstupu na slovenský trh v roku 2013 spoločnosť prepravila už viac ako 1 milión cestujúcich. Celkovo Wizz Air prevádzkuje flotilu 87 lietadiel Airbus A320 a Airbus 321 na 550 linkách z 28 základní, spájajúc 144 destinácií naprieč 43 krajinami, čo z neho robí najväčšiu nízkonákladovú leteckú spoločnosť v strednej a východnej Európe.


LACNÉ LETENKY TERAZ CEZ BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY