Cestujeme po SlovenskuTestujeme

TESTUJEME: Milé prekvapenie v Tatralandii

Musím sa priznať, že z nejakého dôvodu som sa naučil nemať pred využívaním služieb a návštevou rôznych turistických atrakcií na Slovensku príliš vysoké očakávania. Smutné, ale častokrát pravdivé. Naša nedávna návšteva aquaparku Tatralandia neďaleko Liptovského Mikuláša však vysoko prekonala všetky naše očakávania.

Začnem tým, čo som očakával: drahé vstupné nezodpovedajúce ponuke služieb, nezaujatý personál a štandardný slovenský výber jedál (cháp jedlá putujúce z mrazničky priamo do fritézy, prípadne párky, pivo a kofolu).

Pokračovať budem tým, čo nás v Tatralandii čakalo. Pri našej návšteve (marec 2015) sme si kúpili 3-hodinový rodinný lístok (bez sáun) za 42 EUR. Veľa? Málo? Tak akurát? Podľa mňa to posledné. Najmä ak si uvedomíme, že rodinný lístok platí pre 2 dospelých a až 3 deti. V rámci zimnej sezóny síce nie sú otvorené všetky bazény a atrakcie (externé atrakcie sú s výnimkou 2 bazénov zatvorené), počas našej návštevy nám to však stačilo. To, že celodenný lístok stojí len o 5 EUR viac, sme si všimli až pri odchode, inak by sme si zrejme kúpili ten.

Hneď pri príchode sme si začali všímať ochotu personálu. Teta pri pokladni nám všetko dopodrobna vysvetlila, panie (upratovačky?) v šatni nám ochotne radili, čo kde nájdeme, a to aj bez toho, aby sme sa pýtali. Stačilo, že sme vyzerali trochu stratení. Vo všeobecnosti bol personál v Tatralandii veľmi milý a úslužný, čo bohužiaľ stále nie je na Slovensku štandardom.

Počas našej návštevy sme mohli využívať 8 bazénov a 6 tobogánov. Všetky bazény majú príjemne teplú vodu (32 až 36 stupňov), a to buď sladkú, slanú alebo termálnu. Niektoré bazény majú trysky, masážne ležadlá a rôzne iné relaxačné prvky, v jednom z bazénov so sladkou vodou je dokonca vodný bar. Pre deti je určený Detský bazén pirátov s plytkou teplou vodou, mäkkým dnom a rôznymi hernými prvkami. V detskom bazéne “operuje” fotograf, ktorý robí deťom dosť pekné fotky. Tie si potom môžete kúpiť vo forme rôznych suvenírov (pohľadnice, magnetky a podobne). Vychytávkou bol šnorchlovací bazén, ktorý pripomínal skalnatú zátoku a po jeho obvode boli pod hladinou veľké morské akváriá, utopený poklad a podobne. Okuliare nemusíte mať vlastné, aj keď čakanie na tie erárne môže byť celkom dlhé.

Tobogány sú tu rôznych tvarov a dĺžok, v niektorých sa jazdí na gumených raftoch, v iných zasa na mäkkých podložkách. Jeden z nich (zelený) som zišiel aj s naším 4-ročným Kubkom a bez problémov…:)

A teraz k jedlu, keďže to ma prekvapilo asi najviac. Veľká reštaurácia Paradiso v hlavnej časti oddychového komplexu Tropical Paradise ponúka na objednávku pripravované jedlá rôznych kuchýň. Okrem polievok si môžete objednať jedlá z grilu, chutný vyprážaný rezeň, niekoľko ázijských wokov a čerstvé cestoviny. Všetky jedlá sú čerstvé, dobre dochutené a navyše skvele vyzerajú. Zaujal nás aj veľký šalátový/ovocný bar a výber dezertov.

Ja som si dal kurací wok so šampiňónmi, zeleninou a kokosovo-zázvorovou omáčkou a veľmi som si na ňom pochutil. Áno, stál 9 EUR, no neobsahoval len mrazenú „čínsku“ zeleninu zo sáčku, ale okrem iného aj čerstvé zelené fazuľky, cukrový hrášok, zázvor a klíčky. Určite lepšie ako mrazené nemastné-neslané bryndzové pirohy alebo vyprážaný syr za 6 EUR. Taktiež sme mali polku grilovaného kuraťa (500 gramov) s prílohou podľa vlastného výberu (zemiaky, hranolky alebo ryža) za 8 EUR.

Okrem hlavnej reštaurácie nájdete v aquaparku aj rôzne malé bary a stánky s malými snackmi, ako napríklad dobre vyzerajúcimi bagetami alebo zmrzlinou či mrazenou ovocnou drťou. Ako som spomínal, uprostred bazénu Paradise je vodný bar s bohatou ponukou nápojov, vrátane nealko miešaných nápojov pre deti (napr. Nemo za 2,60 EUR, čo bol vlastne pomarančový a ananásový džús, grenadína a sóda so slamkou, miešatkom a farebnou „palmou“ – možno blbosť, ale deti to ocenia :-).

Ak by som mal našu návštevu Tatralandie zhrnúť do jednej vety, povedal by som, že môj počiatočný skepticizmus vôbec nebol na mieste a do Tatralandie sa kedykoľvek rád vrátim. Trochu sa síce obávam, že počas hlavnej sezóny bude aquapark zrejme oveľa plnší než po skončení jarných prázdninách, Tatralandia je však hádam dosť veľká a dobre pripravená na to, aby to zvládla na úrovni.

Foto: tatralandia.sk


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK