Cestujeme po sveteLetecká doprava

Bratislava sa stane 71. základňou Ryanairu

Po ohlásení novej priamej linky z Bratislavy do Dubaja na začiatku októbra a následnom pridaní tretej frekvencie na tomto lete približne pred dvoma týždňami prišla z Ivanky pri Dunaji ďalšia skvelá správa pre slovenských cestovateľov. Na dnešnej tlačovej konferencii, ktorú zvolalo Letisko M.R. Štefánika a letecká spoločnosť Ryanair, generálny riaditeľ írskeho low cost prepravcu Michael O’Leary oznámil, že Bratislava sa v marci 2015 stane ich v poradí už 71. základňou. Pre slovenských pasažierov to bude znamenať najmä nové spojenia s ďalšími európskymi mestami.

Low cost letecká spoločnosť Ryanair, ktorá z Bratislavy lieta už od októbra 2005, sa rozhodla od marca 2015 zriadiť na Letisku M.R. Štefánika v Bratislave svoju 71. základňu. V Bratislave budú „nocovať“ 2 lietadlá a pribudne úplne nová linka do Madridu. Celkovo tak bude Ryanair v letnom letovom poriadku z Bratislavy prevádzkovať 60 letov týždenne na 16 letových trasách. Podľa denníka SME iné nové linky v súčasnosti nepribudnú, pretože spoločnosť nemá voľné lietadlá. Situácia by sa mohla zmeniť po prevzatí nových lietadiel od spoločnosti Boeing. V Bratislave by potom mohli nocovať ďalšie 2 lietadlá a z Bratislavy obsluhovať 10 až 15 nových liniek.

Toto rozhodnutie súvisí so snahou spoločnosti o zvýšenie počtu pasažierov a posilnenie svojej pozície na európskom trhu. Súčasťou tejto stratégie je tiež postupné skvalitňovanie služieb zákazníkom (druhá príručná batožina zadarmo, nižšie poplatky za zapísanú batožinu, zľavy pre rodiny s deťmi, balík výhod pre obchodných cestujúcich, nová prehľadná webstránka, nová aplikácia, atď.) a z pohľadu spoločnosti aj relatívne zásadné rozhodnutie presmerovať niektoré lety na hlavné letiská európskych metropol (Atény, Brusel, Lisabon, Rím a ďalšie).

Na dosiahnutie týchto cieľov si v septembri 2014 letecká spoločnosť objednala u amerického výrobcu lietadiel Boeing až 200 kusov najmodernejších strojov Boeing 737 MAX 200, s ktorých dodávkou by sa malo začať v roku 2019. Medzičasom spoločnosť začala od Boeingu preberať prvé z celkovo 180 lietadiel typu Boeing 737-800 NG, ktoré si objednala ešte júni 2013 na leteckej výstave v Paríži.

Vyjadrenie generálneho riaditeľa Ryanair Michaela O’Learyho:

Ryanair s potešením oznamuje, že otvára svoju 71. bázu v Bratislave od marca 2015, ponúkne spolu 16 liniek vrátane linky do Dublinu, Madridu, Milána a Londýna Stanstedu, čo prinesie takmer 1 milión pasažierov ročne a podporí 1 000* súvisiacich pracovných miest, keďže Ryanair investuje na Letisku v Bratislave viac ako 200 miliónov dolárov.

Írska letecká spoločnosť Ryanair v zimnom letovom poriadku 2014/2015 prevádzkuje z Bratislavy lety do 10 destinácií (v Londýne lieta na 2 letiská).

Fotografie z tlačovej konferencie:

ryanair-bratislava-tk-01

ryanair-bratislava-tk-02

ryanair-bratislava-tk-03

ryanair-bratislava-tk-04


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

2 komentáre

  1. Recenze kosmetiky

    Lítá ještě Ryanair z Bratislavi?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY