Letecká doprava

V Ryanair už všetci iba s priradeným sedadlom

Výber sedadla pri rezervácii letu Ryanair

V poslednom čase letecká spoločnosť Ryanair chŕli jednu novinku za druhou a mám pocit, že s každou jednou sa z pohľadu zákazníckeho servisu doťahuje na „klasických“ leteckých prepravcov. Tentoraz Ryanair zaviedol novinku, v rámci ktorej bude mať každý pasažier v lietadle priradené konkrétne sedadlo.

Od 1. februára už nebude pri letoch spoločnosti Ryanair potrebné snažiť sa byť pri nastupovaní do lietadla na začiatku rady, aby sa vám ušlo čo najlepšie sedadlo. Každému cestujúcemu totižto bude sedadlo priradené, prípadne si bude môcť konkrétne sedadlo v lietadle objednať za príplatok.

Počas rezervácie letu alebo pri online check-ine si budete môcť vybrať z nasledujúcich platených možností:

Prémiové sedadlo – miesta v radoch 1 až 5, 16, 17, 32 a 33. Ide o miesta s väčším priestorom na nohy, miesta pri núdzových východoch a miesta, z ktorých sa pri vystupovaní z lietadla dostanete k východu ako prví. K dispozícii sú za poplatok 10 EUR, v ktorom je už zahrnutá aj služba prednostného nastupovania (Priority Boarding).

Bežné sedadlo – miesta v radoch 6 až 15 a 18 až 31. Ide v podstate o všetky ostatné sedadlá. Za poplatok 5 EUR si však môžete vybrať konkrétne sedadlo. Ak si nevyberiete, spoločnosť Ryanair vám sedadlo priradí automaticky a bezplatne. Službu Priority Boarding si v tomto prípade môžete dokúpiť za symbolické 2 EUR.

Ako som už spomínal vyššie, ak si neželáte priplatiť za konkrétne sedadlo, pri online check-ine (7 dní až 2 hodiny pred odletom) vám bude sedadlo zadarmo priradené. Ak ste si službu Priority Boarding zaplatili ešte pred 1. februárom, pri online check-ine si môžete zvoliť štandardné sedadlo bez poplatku.

Podľa vyjadrenia Robina Keilyho, hovorcu spoločnosti Ryanair, nejde o poslednú zo zmien v rámci vylepšovania služieb zákazníkom. Zjavne sa tak v najbližších týždňoch a mesiacoch môžeme tešiť na ďalšie novinky, ktoré imidžu tejto low cost spoločnosti určite len pomôžu.


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

16 komentárov

  1. Merry

    Zdravim, potrebovala by som poradit. V pripade, ze odlietam niekam na dlhsie ako 7 dni, ako treba postupovat pri online check-ine spiatocnej letenky, ak nemam priplatene sedadlo a presvihnem tam ten cas minimalne 7 dni pred odletom…Dajme tomu, ze v zahranici nebudem mat moznost nikde si urobit check-in a vytlacit letenku….

    • Mike

      No Merry, asi ti jedine zostáva dostať sa nejako k počítaču najneskôr 2 hodiny pred odletom a zacheckovať sa…samozrejme tak vieš urobiť aj po príchode na letisko, no za to si Ryanair účtuje 45 €.

  2. Martina

    Ahoj, leteli sme v júli do Ríma a neplatili sme si za sedadlá, tie nám boli pridelené pri online chceck-in. Na naše veľké prekvapenie sme mali aj priority boarding, za ktoré sme si určite nepriplácali, to, že ho máme sme zistili až na letisku. Viete mi vysvetliť, ako je to možné a prečo nám ho pridelili bezplatne?

  3. Andrej

    Ahoj Mike. Priatelka ma dve krstne mena. Pri rezervacii ich mala uvedene v OP a tak su aj na letenke. Medzitym si vybavila novy OP a tam jej uviedli len prve krstne meno. Pri check-in bolo uvedene uz nove cislo OP. Moze to byt problem? Dakujem.

    • Mike

      Ahoj Andrej, podľa mňa to bude v pohode. Treba keď tak vysvetliť situáciu…

      • Andrej

        Ďakujem za odoveď. Snáď to bude OK. Ahoj.

  4. Zdenka

    Dobry den, mame zajednany let na 1.7. letime traja, letenky sme objednavali naraz, cize aj jednou platbou. Ak si nezajedname konkretne miesta je mozne ze budeme sediet oddelene? Dakujem

    • Mike

      Ahoj Zdenka, osobne si myslím, že vám systém pridelí miesta spolu (keďže ste na jednej rezervácii), ale nevylučujem ani možnosť, že vás systém rozhodí…skutočne nepoznám systém prideľovania miest dopodrobna, takže ti neviem s istotou povedať…v každom prípade sa dá dohodnúť aj priamo v lietadle s konkrétnymi ľuďmi, či si nepresadnú :) Skús potom napísať, ako ste dopadli…ďakujem.

      • Zdenka

        Dakujem za odpoved, asi si priplatime aby sme sedeli spolu. Pre istotu

  5. Robo

    Dobry den urobil som si online check in a sedadlo bez poplatku priradilo mi 33f letim o 4 dni moze mi este niekto vyfuknut sedadlo ak si zaplati kedze je to premium sedadlo ale mne ho priradilo bez poplatku

    • Mike

      Ahoj Robo, ak ti to už sedadlo priradilo a máš ho zapísané na palubnej vstupenke, nemalo by sa nič meniť.

  6. danka celesova

    dobrý den ,chcem sa opýtat v občianskom preukaze mám meno danka no uviedla som pri bukovaní letenky dana je to problém dakujem

  7. monika zubcakova

    dobry den chcela by som sa spytat,či možem mat v priručnej batožine sklenenne pohare 2 kusy original krabica zabalene vo folii su to svadobne čaše a nerada by som ich dala do velkej batožiny pretože je neuveritelne zle zaobchadzane s velkou batozinou letim spoločnostou Ryanair z Londyna do Bratislavy dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK