Cestujeme po svete

5 jedinečných hotelových barov sveta

Nikdy som sa netajil tým, že milujem hotely. Srdcom každého hotela a miestom, kde to žije, je podľa mňa vždy hotelový bar, a tak keď som nedávno čítal článok v jednom magazíne o hotelových baroch, inšpirovalo ma to k napísaniu tohto článku. Samozrejme, na svete existuje milión (a možno ani nie som tak ďaleko od pravdy) krásnych barov, ja som ale vybral päť, ktoré najviac ulahodili môjmu oku. A v jednom z nich som dokonca bol aj osobne :)

BAR – THE NOMAD HOTEL, NEW YORK

nomad-hotel-new-york-bar

Hotelovému baru v jednom z najlepších nových hotelov v New Yorku dominuje mohutný 7,5-metrový barový pult z mahagónu. Bar, ktorý sa inak prekvapivo volá „BAR“, získal od organizácie Tales of the Cocktail v roku 2013 ocenenie Najlepší hotelový bar sveta. Šéfuje mu skúsený a cenami ovenčený mixológ Leo Robitschek.

The NoMad Hotel, New York
1170 Broadway, Chelsea, New York

KING COLE BAR & SALON

king-cole-bar-st-regis-new-york

Jeden z najprestížnejších hotelových barov sídli v luxusnom hoteli St. Regis New York. Práve tu uzrel v roku 1934 svetlo sveta legendárny koktail Bloody Mary. Dnes ho majú vo vlastnej pozmenenej forme a pod názvom Red Snapper v ponuke všetky hotely St. Regis na svete. Za ľudových 55 USD si môžete v King Cole bare každý deň od 15:00 do 17:00 vychutnať popoludňajší čaj, ku ktorému vám naživo zahrá miestny harfista.

St. Regis, New York
Two East 55th Street at Fifth Avenue, Midtown East, New York

SMOODS – HOTEL BLOOM!

smoods-hotel-bloom-brusel

Môj vlastný kandidát :) Bar v dizajnovom hoteli Bloom v Bruseli vás uchváti svojou útulnosťou a budete sa v ňom skutočne cítiť ako v obývačke. Sedenie si vyberiete podľa aktuálnej nálady, pričom na výber máte 7 rôznych „ostrovov“ – Passion, Bazaar, Safari, Bling-Bling, Aqua, Spring alebo Flower Power. Ak je plno, kľudne si sadnite priamo ku baru a vychutnajte si niektorý z vynikajúcich koktailov alebo malých barových jedál.

Hotel Bloom!, Brusel
Rue Royale 250, Sint-Joost-ten-Node, Brusel

BLU BAR ON 36

blue-bar-360-sydney-australia

Koktailový bar hotela Shangri-La v austrálskom Sydney čerpá inšpiráciu z New Yorku – hlavného mesta koktailovej scény na svete. Nájdete ho na 36. poschodí a cez presklené steny si určite užijete fascinujúcu panorámu Sydney ako na dlani – od prístavu Darling, majestátneho Harbour Bridge až po legendárnu budovu opery.

Shangri-La, Sydney
176 Cumberland Street, The Rocks, Sydney

ROCK BAR

rock-bar-ayana-bali

Tento unikátny bar pod holým nebom doviedol anglické spojenie „on the rocks“ na úplne novú úroveň. Po krátkej jazde špeciálnou „zubačkou“ sa usadíte 14 metrov nad vodou v zálive Jimbaran a objednáte si niektorý z exkluzívnych aj klasických barových kreácií. Najlepší bar na Bali a ideálne miesto na sledovanie západu Slnka označili za jeden z top barov na svete aj uznávané inštitúcie ako CNN, Forbes Travel alebo The New York Times.

Ayana Resort and Spa, Bali
Jalan Karang Mas Sejahtera, Jimbaran

Autor fotky: energepic.com


LACNÉ LETENKY TERAZ CEZ BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE