Tlačové správy

TS: Ryanair oslavuje v Bratislave 7 narodeniny

Letisko Bratislava a spoločnosť Ryanair dnes oslavujú siedme výročie svojej spolupráce. Presne 10. októbra 2005 odletelo z Bratislavy historicky prvé lietadlo Ryanair do Milána (Bergamo). V ten istý rok pribudli ešte spojenia do Londýna (Stansted) a Frankfurtu (Hahn). Za 7 rokov ponúkol írsky nízkonákladový dopravca cestujúcim z celej spádovej oblasti pravidelné spojenie do 26 destinácii.

Pri príležitosti oslavy tohto významného medzníka, bol odmenený jeden z prilietavajúcich pasažierov írskych aeroliniek z Dublinu. Šťastným výhercom sa stal pán Dieter Hartmann z Viedne, ktorého na bratislavskom letisku čakalo príjemné prekvapenie v podobe fľaše známeho slovenského vína a spiatočná letenku spoločnosti Ryanair do ľubovoľnej destinácie.

Sme radi, že oslava dnešného míľnika sa odohráva v našom novom termináli. V kombinácii s nízkymi cenami leteniek spoločnosti Ryanair, predstavuje náš nový terminál s moderným dizajnom a s plynulým vybavovacím procesom výborný produkt za rozumné peniaze pre našich zákazníkov. Vážime si, že pán Hartmann sa rozhodol využiť naše služby. K jeho výhre mu srdečne blahoželáme“, povedal pri tejto príležitosti Tomáš Kika, obchodný a marketingový riaditeľ Letiska Bratislava.

Od inauguračného letu dňa 10. októbra 2005 do Milána (Bergamo) naša prevádzka na bratislavskom letisku konzistentne a konštruktívne rástla. Len pred siedmimi mesiacmi, 14. marca 2012, sme oslávili 5-miliónteho cestujúceho spoločnosti Ryanair v Bratislave. Tento rast je podmienený vysokým dopytom po nízkonákladových letenkách zo strany pasažierov, ktoré vďaka garancii neplatenia žiadnych palivových príplatkov dokáže ponúknuť jedine Ryanair“, dodala Jana Skornická, obchodná a marketingová manažérka spoločnosti Ryanair.

V súčasnosti ponúka Ryanair možnosť letieť z Bratislavy do 15 atraktívnych cieľov, ku ktorým patria aj dlhodobo úspešné britské destinácie Bristol, Birmingham, Londýn (Luton) alebo Londýn (Stansted), či iné obľúbené letné destinácie Barcelona, Alghero, Paríž, Malaga, Rím a Palma de Mallorca.

***
Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. (BTS) je najväčším medzinárodným letiskom Slovenskej republiky, ktorého história siaha až do roku 1946. Prudký nárast cestujúcich zaznamenalo letisko najmä v rokoch 2004 – 2006, kedy ich počet medziročne rástol v priemere o 60%. V roku 2011 vybavilo letisko takmer 1,6 miliónov pasažierov a v objeme vybaveného nákladu zaznamenalo historický rekord, ktorý dosiahol úroveň 21tisíc ton.
V súčasnosti ponúka Letisko Bratislava pravidelné spojenie do 27 pravidelných destinácií, 190 destinácií s komfortným prestupom v Osle, Kodani a Moskve a 40 charterových priamych cieľov.


LACNÉ LETENKY TERAZ CEZ BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET