Tlačové správy

TS: Vikingovia obsadili bratislavské letisko!

Na bratislavskom letisku dnes vikingské sexi bojovníčky zvádzali s dračím nápojom cestujúcich na let do Osla. Pútavú akciu zorganizovalo letisko pri príležitosti otvorenia historicky prvého spojenia z/do pól miliónového hlavného mesta Nórska.

Lietadlo nórskeho dopravcu Norwegian Air Shuttle pristálo dnes o 12:36 na bratislavskom letisku. Išlo o historicky prvý let nórskych nízkonákladových aerolínií z Osla do Bratislavy, ktorý trval 2 hodiny 20 minút. Nórsky Boeing 737 so stovkou cestujúcich na palube privítalo Letisko Bratislava slávnostnou bránou z vodných diel a krásnymi dievčatami oblečenými v tradičných slovenských krojoch, tentokrát aj so súčasťou nórskych tradícií – vikingskou prilbou. Cestujúcim ponúkali chlieb so soľou a demänovku. Ako darček si odnášali mapu Bratislavy, aby sa v našom hlavnom meste rýchlo a ľahko zorientovali.

Zatiaľ čo lietadlo pristávalo, na odlete už vládla akčná severská atmosféra. Tváre návštevníkov letiska zdobili nórske vlajky a divoké vikingské bojovníčky zvádzali cestujúcich horúcim dračím nápojom na cestu do Osla. Historicky prvé spojenie prestrihnutím pásky otvorila veľvyslankyňa Nórska na Slovensku, jej excelencia pani Trine Skymoen.

„Dnešný prvý let na linke Bratislava – Oslo je dôležitou správou nielen pre Letisko Bratislava, ale celý región. Okrem priameho spojenia do nórskej metropoly prináša Norwegian Air Shuttle možnosť cestovať z Bratislavy cez Oslo do niekoľkých desiatok ďalších destinácií v Európe. Úprimne sa teším, že práve v spolupráci s Norwegian Air Shuttle rozšírime v máji ponuku letov z Letiska Bratislava i o dánsku Kodaň a verím, že presunutie liniek z Viedne do Bratislavy je začiatkom silného a dlhotrvajúceho partnerstva,“ povedal Tomáš Kika, riaditeľ divízie obchodu a marketingu Letiska Bratislava.

Linku z Bratislavy do Osla na letisko Gardermoen ponúkne Norwegian hneď dva krát týždenne a to vždy v stredu a v sobotu. Letenku si môžu cestujúci zakúpiť prostredníctvom webovej stránky Letiska Bratislava alebo dopravcu www.norwegian.com.

***
Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. (BTS) je najväčšie medzinárodné letisko v Slovenskej republike. Jeho história siaha až do roku 1946. Svoju najväčšiu expanziu zažilo letisko v rokoch 2004 – 2006, kedy ročné prírastky počtu cestujúcich dosahovali v priemere 60%. V roku 2011 letisko vybavilo 1,6 milióna cestujúcich a zaznamenalo historický rekord v objeme vybaveného leteckého nákladu, ktorý dosiahol 21 tisíc ton.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE