Tlačové správy

TS: Danube Wings spustí šesť nových pravidelných liniek. Vo Francúzsku.

Jediný slovenský pravidelný letecký prepravca Danube Wings postupne od 12. mája 2012 sprevádzkuje štyri nové pravidelné linky z letiska hlavného mesta francúzskeho regiónu Franche-Comté Dole (DLE-Francúzsko) a dva nadväzujúce prípoje.

„Podpora lietania je v západnej Európe neporovnateľná so slovenskými podmienkami,“ hovorí generálny riaditeľ Danube Wings Ján Rostáš. „Spustenie takéhoto masívneho programu by nikdy nebolo možné bez dohody a spolupráce letiska Dole, miestnej samosprávy a podnikateľov. Tí všetci si uvedomujú obrovské benefity, ktoré im prinesú turisti a obchodníci prilietavajúci novými linkami.“

Danube Wings od začiatku roka lieta vďaka podobnému programu na regionálnych linkách vo Švédsku (Štokholm-Kramfors-Gällivare) a podpora talianskych podnikateľov tiež umožnila vznik linky z Bratislavy (BTS) do Benátok (VCE).

„Niekedy je nám s kolegami nesmierne ľúto, že na Slovensku je, aj vďaka žabomyším sporom, netrpezlivosti a závisti, prostredie pre vznik nových liniek úplne nehostinné. Trpia tým najmä menšie regionálne letiská ako Poprad, či Sliač,“ dodáva Ján Rostáš.

Danube Wings lieta na jedinej slovenskej vnútroštátnej pravidelnej leteckej linke z Košíc do Bratislavy dvakrát denne už od roku 2008. Od 6. apríla 2012 bude lietať medzi Bratislavou a Benátkami trikrát týždenne a v júni odletia prvé lietadlá na pravidelných sezónnych trasách Bratislava-Split, Bratislava-Zadar a Košice-Rijeka.

Kompletný letový poriadok pre „francúzsky“ program spoločnosti Danube Wings nájdete na tejto stránke .

Letenky za najnižšie ceny na linky prevádzkované Danube Wings, vrátane nových trás, si záujemcovia môžu zakúpiť priamo na www.danubewings.eu.

Nové „francúzske“ linky:

  • Dole (DLE-Francúzsko) – Nice (NCE-Francúzsko),
  • Dole (DLE-Francúzsko) – Bastia (BIA-Francúzsko),
  • Dole (DLE-Francúzsko) – Gerona/Costa Brava (GRO-Španielsko),
  • Dole (DLE-Francúzsko) – Cambridge/Londýn (CBG–Veľká Británia),
  • Bastia (BIA-Francúzsko) – Troyes (QYR-Francúzsko),
  • Nice (NCE-Francúzsko) – Angers (ANE- Francúzsko)

***
DANUBE WINGS – Najväčšie slovenské aerolínie Danube Wings (prevádzkované spoločnosťou VIP WINGS) v roku 2011 prepravili 74 211 pasažierov (celý rok 2010 – 85,66 tis. cestujúcich, 2009 – 77,8 tis. cestujúcich). Spoločnosť okrem celoročne prevádzkovanej pravidelnej linky Bratislava – Košice – Bratislava prevádzkuje aj letné sezónne linky Bratislava – Zadar, Bratislava – Split a Košice – Rijeka. Mimo pravidelných letov tiež aerolinky poskytujú celoročné charterové služby. Predchádzajúcu letnú sezónu to bolo napríklad viacero trás z Rimini na grécke ostrovy, do Nemecka a Švajčiarska, resp. pravidelné chartre z Bratislavy do talianskeho Salerna.

ATR 72-202 – Danube Wings má vo svojej flotile tri lietadlá typu ATR. Lietadlo ATR 72-202 má kapacitu 72 cestujúcich. rozpätie krídiel – 27,05 m, dĺžku trupu – 27,17 m, výšku – 7,65 m, motory – Pratt & Whitney – PW124B, cestovnú rýchlosť – 460 km/h. Výrobcom lietadla je francúzsko-talianske konzorcium Aerospatiale/Alenia. Vďaka nízkym prevádzkovým nákladom je ATR ideálne na lety do 1 500 kilometrov.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK